logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Project Mancave: Cool, cooler, coolst: de AOC Curved gamingmonitor


aoc-c3583fq Games spelen is een geweldig leuke bezigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n spel op te spelen, op een televisie, op een computermonitor, maar er zijn ook speciale gaming-monitoren. Daar kun je geen televisie op kijken, maar wel geweldig op gamen! Wij mochten in onze mancave een tijdje genieten van de AOC Curved monitor, de AOC C3583FQ. Deze nieuwe gamingmonitor heeft een verversratio van 160 Hz en geeft daardoor een snel wisselend beeld. Perfect dus voor snelle actiegames, streams, films en meer.

Gebogen beeld

Dankzij de gebogen beeldbuis waan je je ook echt in het spel of de film, helemaal als je iets dichter bij zit. En dat is een ruim begrip, met zo’n 42-inch beeldscherm. Met zijn straal van 2000 mm is hij krommer dan andere curved monitors, wat gamers een buitengewoon beeld geeft. Naast 160 Hz gebruikt de AOC Curved ook de Adaptive-Sync-technologie (compatibel met FreeSyncTM, met direct uit de doos een bereik van 45 tot 160 Hz) en Wide Full HD-resolutie (2560 x 1080 pixels). Dit zorgt samen voor een ultrasoepele game-ervaring zonder image tearing, haperingen, invoervertraging of vervaging. Het resultaat is een geweldig indrukwekkend beeld, zonder flikkeringen, vervormingen. Tijdens het spelen kun je nog een leuk sausje over het beeld gooien om een beter ervaring voor actiegames, fps of rts-games in te zetten.

Aansluiten maar

Je kunt er zonder problemen je apparatuur op aansluiten. De monitor beschikt over twee HDMI-poorten en twee DisplayPort-ingangen, waarmee hij voldoet aan de nieuwste aansluitstandaarden. Je kunt er dus écht alle denkbare apparaten op aansluiten. En heb je een digitale tv-decoder? Dan kun je op deze monitor ook gewoon televisie kijken. De monitor is namelijk voorzien van speakers in de voet, waardoor je gewoon beeld én geluid hebt met deze set. aoc-c3583fq-1

Technische goodies

Het scherm is uitgerust met een MVA-paneel dat dieper zwart weergeeft en een hoger contrast heeft van 2000:1. Zo worden beelden in allerlei soorten en maten beter weergegeven dan op TN-panelen, terwijl de responstijd met 4 ms nog altijd zeer kort blijft. Zodra de game-modus als kleurprofiel wordt geselecteerd, worden de helderheid en het contrast nog verder geoptimaliseerd voor games. Verder is de grote kijkhoek van 178° zeer comfortabel; niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor toeschouwers die van achteren toekijken bij LAN-party’s en andere offline-events. Andere functies die voor extra comfort zorgen zijn de krachtige ingebouwde stereospeakers en de audio-aansluitingen. De AOC Curved C3583FQ is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.