logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Proef de winter met Grolsch Winterbok


grolsch winterbierDe winter is weer een beetje tot rust gekomen, maar dat neemt niet weg dat je ‘m mag vieren met een goed bokbier. Die van Grolsch, bijvoorbeeld. Zij hebben onlangs een nieuwe bokbier geïntroduceerd, geheel geïnspireerd op de winter: Grolsch Winterbok. Daarmee heeft Grolsch voor ieder seizoen een eigen bokbier. Wij legden de flesjes buiten neer (in de sneeuw) voor een warme test binnen!

grolsch winterbok sneeuw

Winterbok

Die winterse sfeer komt niet alleen naar voren in de koele drank, maar ook in de smaken die zijn gebruikt. Grolsch heeft gekozen voor een zachtzoete kruidige smaak van honing, gember en speculaas. Best bijzonder, aangezien veel andere winterdranken juist gaan voor een wat kruidige, vollere smaak. Grolsch daarentegen zet juist in op een wat zoeter aroma, die dankzij de speculaas toch een winters tintje heeft meegekregen. Daardoor is hij overigens wel erg lekker bij bijvoorbeeld een stuk kaas of een ham, maar combineert hij ook prima met zoete gerechten.

Special edition

Deze Winterbok betreft een speciale editie bokbier die uitsluitend de komende wintermaanden verkrijgbaar is. Met deze Winterbok geeft Grolsch nu ook het winterseizoen een eigen bier. Want wat het weer de komende maanden ook is, het is weer… om te genieten. Met de bokbieren van Grolsch!

De smaak van de winter

Grolsch Meesterbrouwer Guy Evers over Grolsch Winterbok: “Ik heb me laten inspireren door de typerende smaken van het winterseizoen. Deze Winterbok kenmerkt zich dan ook door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.”

Ieder seizoen een eigen bier

Consumenten en horecaondernemers willen steeds vaker nieuwe smaken en belevingen proberen. Grolsch speelt daarop in met een breed assortiment aan speciaalbieren, ieder met een eigen smaak. Met het Wisseltapprogramma biedt Grolsch de horecaondernemer de mogelijkheid om ieder seizoen een ander bier op de tap te zetten: Lentebok, Zomerweizen, Herfstbok en Winterbok.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.