logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Proef de zomer met de voorgemixte cocktails Hooghoudt Bartender's Choice

IMG_9287

De zomer is nog steeds in het vooruitzicht, hopelijk gaat het nog allemaal goed komen. Zorg dus dat je bent voorbereid op zwoele zomeravonden vol barbecueplezier en terras-zitten. Een geweldige manier om een zomeravond leuk af te sluiten is natuurlijk met een avond gezellig natafelen. Gebruik die mogelijkheid meteen om je cocktail-skills te tonen, dat maakt stiekem best indruk! En om het je makkelijk te maken kun je gebruikmaken van de zomerse voorgemixte cocktails Hooghoudt Bartender’s Choice. Die koop je inmiddels bij de Albert Heijn en kun je dus gewoon meenemen met je wekelijkse boodschappen.

Jenever komt terug

Lennart Deddens, één van de beste bartenders van Nederland, gebruikte zijn kennis en ervaring om lekkere drankjes te maken op basis van jenever. Je weet wel: van Hooghoudt – de beste graanjenever van heel de wereld. Uit Groningen. En dankzij Lennart kun jij deze zomer dus genieten van drie eigentijdse cocktails. In drie gemakkelijke stappen (ijs, uitschenken en garneren) heb je thuis een ready to serve cocktail. De bron van inspiratie lag hierbij op 19e-eeuwse cocktails. In die tijd gebruikten veel Amerikaanse bartenders ‘Holland Gin’ – hun benaming voor de Nederlandse jenever – in hun cocktails. Omdat jenever sinds vorig jaar bezig is met een heuse comeback in de bartendingwereld was het voor Lennart dé mogelijkheid om de Nederlandse jenever weer goed op de kaart te zetten.

Hooghoudt213

Inspiratie

Op basis van het receptuur van Lennart maakte meester distilleerder Frank Leystra de drie verschillende Bartender’s Choice cocktails: de frisse en lichte Cucumber Delight met komkommer en citroen, Elderflower Cobbler, met vlierbloesem en citroen en de fris-pittige Ginger Daisy, op basis van gember en sinaasappel. Alle drie échte zomercocktails! Proef de mooiste cocktails uit deze vervlogen tijd met de Bartender’s Choice. De Bartender’s Choice cocktails zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 8,99.

Over Hooghoudt

Hooghoudt is Smaakmaker sinds 1888. Wij maken vooral jenever, maar ook likeuren en siropen. Meer dan 125 jaar smaakontwikkelingen en experimenten hebben Hooghoudt gemaakt tot wat het vandaag is: toonaangevend op het gebied van smaken, geuren en kleuren. Elk product vertelt zijn eigen verhaal van een zoektocht naar ultieme smaakrijkdom. Smaken vanuit de mooiste melanges van moutwijn, kruiden, fruitschillen en fruit, geselecteerd op kwaliteit en bij voorkeur uit de buurt. www.hooghoudt.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.