logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Probleemloos roerbakken in olie met de Croma oliemelange


croma oliemelange

Onze eet- en kookgewoonten zijn in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Waar onze ouders vroeger met veel pijn en moeite een pan macaroni op tafel zetten (met blikjes tomatenpuree en blikjes kaas, al dan niet aangevuld met vleesblokjes Smac) zijn buitenlandse gerechten tegenwoordig niet meer uit ons weekmenu weg te denken. We eten niet meer alleen het klassieke aardappels-groenten-vlees trio, maar er is steeds meer variatie in de ‘nieuwe Hollandse keuken’. Zo roerbakken Nederlanders bijvoorbeeld gemiddeld 1 à 2 keer per week. Gemak en goede kwaliteit van smaak en ingrediënten zijn daarbij belangrijke elementen. Daarom komt Croma met iets nieuws: Roerbak Oliemelange. Dit is een unieke mix van drie kwalitatieve oliën in twee varianten: een olijfvariant met zonnebloem-, koolzaad- en olijfolie en een milde variant met zonnebloem-, koolzaad- en lijnzaadolie. De oliemelange is tot hoge temperaturen te verhitten en bevat geen water, waardoor de keuken, zoals het Croma betaamt, vetspetter vrij blijft. Bovendien blijft het vlees lekker mals en de groenten knapperig.

Bij roerbakken worden kleine stukjes groenten en vlees op hoge temperatuur snel gaar; het eten behoudt zo zijn smaak. Vaak wordt voor roerbakken olijfolie gebruikt, terwijl deze olie niet zo geschikt is voor verhitting op hoge temperatuur. Wanneer olijfolie begint te walmen, betekent het eigenlijk dat het verbrand is. Stukjes vlees kunnen hierdoor droog en taai worden. Speciaal voor de lekkerste roerbakresultaten voor vlees én groenten heeft Croma de Roerbak Oliemelange ontwikkeld. Het vlees blijft mals en sappig en de groenten lekker knapperig. Dankzij de jarenlange bakexpertise van Croma spat het (bijna) niet. Croma Roerbak Oliemelange is hiermee perfect voor roerbakken.

Natuurlijk kun je ook prima ‘gewone’ gerechten bakken in deze oliemelanges. Doordat de temperaturen iets hoger gehouden kunnen worden kenmerken de resultaten zich door een lekker krokante buitenkant, en een malse binnenkant. Erg lekker om gewoon vlees in te bakken dus, of bijvoorbeeld aardappeltjes in te garen. Ons experiment met pannenkoeken was minder geslaagd: deze bleken toch iets te knapperig gebakken te worden…

Prijs en verkrijgbaarheid
Croma Roerbak Oliemelange Olijf en Mild zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar in de supermarkt en is te vinden in het olie schap. Alle overige Croma producten blijven beschikbaar in het koelschap. De consumentenadviesprijs is € 2,79.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.