logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Print vanaf nu thuis voor een vast bedrag per maand met HP Instant Ink


Steeds vaker nemen mensen een dienst af om zorgeloos te kunnen genieten van producten en ervaringen zoals films, boodschappen en muziek. Om geld te besparen of voor het gemak. HP speelt daar op in met een nieuwe service waarbij de juiste cartridges met originele HP-inkt aan huis worden geleverd. De printer bestelt automatisch de juiste cartridges, vóórdat deze leeg zijn, zodat je nooit zonder inkt zit. HP Instant Ink zorgt ervoor dat je, of je nu thuisgebruiker of zzp’er bent, niet meer hoeft na te denken over welke cartridge je nodig hebt en wanneer, je tijd kunt besparen door niet speciaal voor de cartridges naar de winkel hoeft te gaan en tot 70% kunt besparen op de kosten van originele HP-inkt.

Zodra jij je zich inschrijft voor een HP Instant Ink service naar keuze, ontvang je de Instant Ink cartridge die geschikt is voor jouw printer. Vanaf dat moment houdt de printer bij hoeveel pagina’s er worden afgedrukt, wat via het internet wordt gedeeld met de service. Wanneer de inkt opraakt, geeft de printer een signaal aan HP waardoor automatisch een nieuwe cartridge wordt verstuurd. Het pakket bevat naast de nieuwe cartridges ook een retourenvelop om de oude cartridge terug te sturen en te recyclen.

De service biedt drie plannen aan van €2,99 per maand (50 pagina’s), €4,99 per maand (150 pagina’s) en €9,99 per maand (300 pagina’s). Buiten de bundel kun je tegen een aantrekkelijk tarief printjes bijkopen. Je kunt zelfs pagina’s meenemen naar de volgende maand tot het maximum maandvolume van het plan (vb. in een plan voor 50 pagina’s, kunnen maximaal 50 pagina’s worden meegenomen). Om er voor te zorgen dat je flexibel bent en blijft, kan het gekozen plan op elk moment worden gewijzigd of worden gestopt. Mocht je een piek in printwerk voorzien in het printgebruik, dan is het mogelijk om contact op te nemen met Instant Ink Express, zodat je voldoende cartridges ontvangt om aan de printbehoefte te voldoen.

“Consumenten willen tijd besparen, geld besparen en hun leven makkelijker maken met behulp van slimme technologieën en dat is mogelijk met behulp van HP Instant Ink”, zegt Hans Jose, Instant Ink Country Manager Benelux, HP Inc.Instant Ink zorgt daarnaast voor enorme besparingen op inkt en neemt zorgen weg bij de consumenten. We brengen drukke huishoudens, scholieren, studenten en zzp’ers de mogelijkheid om nog meer te focussen op wat voor hen belangrijk is. Het zorgeloos genieten van hun herinneringen op print, het uitprinten van opdrachten en projecten voor school en studie, en het met succes inzetten van printing bij het uitoefenen van het werk.

HP Instant Ink: hoe werkt het

Door je aan te melden voor de HP Instant Ink Service kunnen klanten zwart-wit of kleurendocumenten en foto’s afdrukken vanaf slechts €2,99 per maand. Daarmee bespaar je tot 70 procent op de inktkosten. Originele HP-inkt wordt door de printer besteld en vervolgens geleverd op het opgegeven huis- of bedrijfsadres. Hiervoor zijn verschillende flexibele plannen beschikbaar gebaseerd op het aantal af te drukken pagina’s, niet de hoeveelheid inkt die wordt gebruikt. Een gestaffeld prijsmodel is beschikbaar en ongebruikte pagina’s worden doorgeschoven, met een maximumaantal van de maandelijkse hoeveelheid waar de klant op ingeschreven is (50, 100 of 300 pagina’s). Je kunt je abonnement op elk moment aanpassen of annuleren. Voor maanden waarin een klant meer wil afdrukken worden pakketten aangeboden van 15, 20 of 25 pagina’s voor maar €1, afhankelijk van de gekozen Instant Ink-service.

Een rekenvoorbeeld: wat bespaar je met HP Instant Ink

Laten we eens een voorbeeldje nemen: het is natuurlijk fijn dat je de inkt altijd op tijd in huis hebt, maar wat bespaar je nu helemaal met deze abonnementen? Laten we de inkt nemen voor de HP Envy 3720. Daar moeten de HP 304 cartridges in. Een HP 304 cartridge zwart, en een HP 304 cartridge kleur. Die kosten 13,99 euro voor 120 pagina’s en 13,99 voor 100 pagina’s. Kort door de bocht kost het je 28 euro voor 220 pagina’s. Helemaal eerlijk is dat niet, aangezien je voor een kleurenafdruk ook zwart gebruikt voor extra contrast, maar het is een indicatie. En het zorgt voor een lage prijs: het echte verschil zal alleen maar groter zijn. De prijs per pagina is met deze cartridges 12,7 cent. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een HP 304XL kleur en een HP 304XL zwart. De prijs daarvan is al gunstiger: 26,50 euro voor 300 pagina’s per cartridge.  Dat kost je 53 euro voor 600 pagina’s. Ook hier zal het werkelijke aantal pagina’s lager zijn, omdat je met een kleurenafdruk ook zwarte inkt gebruikt, maar voor een snel vergelijk volstaat dit prima. De prijs per pagina met XL cartridges? 8,8 cent per pagina. Hieronder vind je de prijzen per pagina voor de nieuwe HP Instant Inkt abonnementen!

Prijzen en beschikbaarheid

HP Instant Ink is beschikbaar middels een gestaffeld prijsmodel:

  • Print Soms:                € 2,99 voor 50 pagina’s per maand. Prijs per pagina: 5,98 cent.
  • Print Regelmatig:       € 4,99 voor 100 pagina’s per maand. Prijs per pagina: 4,99 cent.
  • Print Vaak:                 € 9,99 voor 300 pagina’s per maand. Prijs per pagina: 3,33 cent.

HP Instant Ink is nu beschikbaar in Nederland. HP instant Ink is bruikbaar in de volgende reeks bestaande HP printers:

HP DeskJet                3630, 3720 (lees hier onze recensie), 3730
HP ENVY                   4500, 4520, 5530, 5540, 5640, 7640
HP OfficeJet               3830, 4630, 4650, 5740, 6950
HP OfficeJet Pro        6830, 6960, 6970, 8210, 8610, 8620, 8710, 8720, 8730, 8740

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.