logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Prince of Persia: The Lost Crown


Ik moet bekennen dat ik heel wat uurtjes heb gesleten op de old-school versie van Prince of Persia. En toegegeven: er zijn nog altijd weinig games die de soepele bewegingen, spannende actie en behendigheid hebben weten te combineren. De latere games uit deze franchise hebben die norm ook niet weten te behalen, met de 3D-gamevariant als mogelijk dieptepunt van de serie. Ubisoft heeft met The Lost Crown gekozen voor die ouderwetse 2D sidescrolling speelstijl. Je kunt je voorstellen dat ik de game maar wat graag uitprobeerde!

Immortal Sargon

Je speelt in Prince of Persia – The Lost Crown de rol van Sargon, een lid van het elite Immortals-team van het Perzische leger. Nadat de prins is ontvoerd, reizen Sargon en zijn teamleden naar de berg Qaf om hem te redden. Die enorme reis zelf is al een hele beproeving. Sargon zal een arsenaal aan gereedschappen, wapens en snuisterijen verzamelen die hem moeten helpen om de gevaren te trotseren.

Klassieke platformgame

Als je als ontwikkelaar terug gaat naar de basis, is het logisch dat je ook écht teruggaat naar die basis… en dus weinig nieuws introduceert. Als ik het spel daarop had beoordeeld, zou ik hem echt moeten afvallen. Er is namelijk weinig nieuws onder de zon. Je krijgt de good-old platformpuzzels in handen die je allemaal zou verwachten, van luchtstoten tot pijlen, geheime platforms en zelfs teleportatieskills. Je moet springen, kruipen, rollen, hangen en ook vechten, waardoor je toch een heel fijne afwisseling krijgt. Hoewel de uitdagingen best eenvoudig klinken, zitten ze bizar vernuftig in elkaar. Dat bewegen gaat trouwens op net zo’n soepele en aantrekkelijke manier als de oude variant (en dan volgens de maatstaven van nu, gelukkig 😉 ). Je zult sommige levels meermaals opnieuw moeten doen, voor je hem eindelijk hebt gehaald.

Vechten maar!

Gevechten zijn moeilijk, maar zijn ook zeker de inspanning waard. De tegenstanders worden alsmaar moeilijker en gevaarlijker, naarmate je dichter bij je doel komt. De eindbazen vormen daarbij echt een uitdaging, waarbij je iedere kracht en vaardigheid moet gebruiken die je voor Sargon hebt verzameld. Gedurende het spel verdien je namelijk nieuwe vaardigheden voor jouw personage, zoals genezing of een stuwkracht. Sommige daarvan zul je incidenteel gebruiken, andere skills zijn beter en vaker inzetbaar.


Ga direct naar Prince of Persia: The Lost Crown op BOL.com.

Recensie over Prince of Persia: The Lost Crown

CooleSuggesties topper

Prince of Persia is weer helemaal terug van weggeweest! Ubisoft bewijst daarmee dat games helemaal niet ingewikkeld of vernuftig moeten zijn, als er maar genoeg liefde en aandacht in is gestoken. En dat is bij deze game zeker het geval. De platformactie is net zo briljant als de oude versie en de ingewikkelde gevechten en platformpuzzels bieden meer dan genoeg uitdagingen. Daarnaast is het gebied waarin je mag rondbewegen enorm. De kaart bevat verschillende gebieden, ieder met hun eigen stijl, waarin je nieuwe skills of upgradematerialen kunt scoren. Kom je er niet uit? Dan kun je zelfs hints kopen om je de juiste weg te wijzen!

Score: 9


Info

Prince of Persia: The Lost Crown
Uitgever: Ubisoft
Getest op: PS5
Genre: platform
Prijs: 55 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.