logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Prime Video deelt eerste beelden van de epische nieuwe serie Fallout

Bekijk hieronder Prime Video’s officiële trailer voor de post-apocalyptische serie Fallout, gebaseerd op een van de allergrootste videogame series aller tijden. De trailer toont de wereld van Fallout en de kenmerkende donkere humor. Hierin is te zien hoe ‘Vault Dweller’ (bewoonster van een nucleaire schuilkelder) Lucy (Ella Purnell) worstelt om zich aan te passen aan de gevaarlijke door straling verwoeste wereld. Ook maken we in de trailer kennis met Moldaver (Sarita Choudhury) en Ma June (Dale Dickey). De achtdelige serie is vanaf 11 april wereldwijd te zien op Prime Video, een dag eerder dan vooraf aangekondigd.

Over de serie Fallout

In de epische wereld van Fallout, die zijn oorsprong vindt in een van de meest geprezen videogameseries aller tijden, wordt de diepe verdeeldheid tussen hen die iets bezitten en zij die niets hebben, op indrukwekkende wijze verkend. De serie werpt een dystopische blik op een samenleving die worstelt met de nasleep van een allesvernietigende apocalyps, waar bijna niets meer over is.

200 jaar later

200 jaar na de verwoestende gebeurtenissen die de wereld hebben getransformeerd, keren de eens welgestelde bewoners gedwongen terug naar het desolate landschap dat ooit hun luxe schuilkelders omringde. Het contrast tussen het eens zo bevoorrechte bestaan in de ondergrondse schuilkelders en de genadeloze realiteit van het door straling geteisterde oppervlak is schrijnend. De vriendelijke bewoners staan perplex wanneer ze worden geconfronteerd met een wereld die niet alleen complex en eigenaardig is, maar ook doordrenkt is van geweld op een schaal die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen.

Overleven

Terwijl de overlevenden zich een weg banen door dit post-apocalyptische landschap, ontvouwt zich een intrigerende en gevaarlijke wereld. De samenleving die ooit was gebaseerd op technologische vooruitgang en luxe, is nu gereduceerd tot een mozaïek van bizarre facties, overlevenden en mutanten. Elk moment is doordrongen van spanning en onzekerheid, want de bewoners worden geconfronteerd met zowel wonderbaarlijke ontdekkingen als angstaanjagende bedreigingen.

Hebzucht, macht en veerkracht

Fallout vertelt niet alleen het verhaal van overleving in een wereld die herrijst uit de as van haar eigen vernietiging, maar onderzoekt ook diepere thema’s zoals hebzucht, machtsmisbruik en de veerkracht van de menselijke geest. Het is een reis die de grenzen van de verbeelding oprekt, terwijl het de kijkers uitdaagt om na te denken over de essentie van menselijkheid te midden van een wereld die is getekend door chaos en wederopbouw.

Bekijk de trailer van Fallout

Personages 

De serie heeft Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (The Hateful Eight) en Aaron Moten (Emancipation) in de hoofdrollen.

  • Ella Purnell speelt “Lucy.” Lucy is een optimist en een Vault Dweller met een typisch Amerikaanse ‘alles is mogelijk’- mentaliteit. Haar ware aard wordt op de proef gesteld wanneer haar geliefden kwaad wordt aangedaan.
  • Aaron Moten speelt “Maximus.” Een jonge soldaat die zijn tragische verleden verbergt, terwijl hij in de militaire groep genaamd Brotherhood of Steel zit. Hij gelooft in de nobele missie van de Brotherhood ‘to bring law and order to the Wasteland’— en zal alles doen om dat doel te bereiken. 
  • Walton Goggins speelt “The Ghoul.” The Ghoul is een premiejager, hij is pragmatisch, meedogenloos en heeft een mysterieus verleden dat hij geheim houdt.
  • Kyle MacLaughlin speelt “Overseer Hank.” Hank is de toezichthouder van Vault 33 en Lucy’s vader. Hij wil de wereld graag verbeteren.

De serie heeft ook Moisés Arias (The King of Staten Island), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Person of Interest), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O’Hagan (Law & Order: SVU) en Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time) in de cast. 

Productie

De serie is gemaakt door Amazon Studios en Kilter Films. De producenten van de serie zijn Jonathan Nolan en Lisa Joy waarvan Nolan de eerste drie afleveringen heeft geregisseerd. De uitvoerend producenten zijn Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner (schrijvers en mede-showrunners).

Athena Wickham van Kilter Films is uitvoerend producent, samen met Todd Howard van Bethesda Game Studios en James Altman voor Bethesda Softworks. Amazon MGM Studios en Kilter Films produceren in samenwerking met Bethesda Game Studios en Bethesda Softworks.

Fallout zal wereldwijd exclusief te zien zijn op Prime Video in meer dan 240 landen en gebieden.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.