logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuw op Prime Video: El Presidente vanaf 5 juni

De langverwachte serie El Presidente laat het verhaal van het “FIFA Gate” corruptieschandaal in 2015 zien. Tegen de achtergrond van steden in Latijns-Amerika, de VS en Europa verkent de serie het sportschandaal dat de wereld op zijn kop zette. Het verhaal laat zien hoe Sergio Jadue, een Chileense kleinschalige voetbalclubvoorzitter, uit de schaduw trad en een sleutelfiguur werd in een $150M omkopingscomplot van de beruchte voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Julio Grondona.

streaming-banner-prime-video

Dramaserie

De achtdelige dramaserie, met afleveringen van ieder één uur, heeft een sterrencast met onder andere Karla Souza (How to Get Away with Murder), Andrés Parra (Pablo Escobar: El Patrón del Mal) en Paulina Gaitán (Diablo Guardian). De serie is geschreven en geregisseerd door de Academy Award-winnende regisseur en scenarioschrijver Armando Bo (Birdman) die ook uitvoerend producent is van de serie, samen met regisseurs Natalia Beristain (Luis Miguel: La Serie), Gabriel Díaz (Bala Loca). Naast Bo wordt El Presidente gecoproduceerd door Gaumont met productiepartners, Fabula, het Academy Award-winnende productiebedrijf onder leiding van Pablo en Juan de Dios Larraín; en het in Argentinië gevestigde productiebedrijf Kapow.

Zuid-Amerika all over

Het is goed terug te zien dat deze serie volledig uit handen komt van de Zuid-Amerikaanse tak. Voetbal is daar een soort tweede religie, daar moet je niet al te veel aan tornen. En wie kan dat beter laten zien dan lokale talenten? De sfeer, de manier van handelen en de passie die druipt van de hele serie – het is duidelijk dat er vol overgave is gewerkt aan het neerzetten van dit grootse schandaal. Op basis van echte feiten heeft El Presidente een enorme wereldwijde aantrekkingskracht en biedt een ongefilterd kijkje achter de schermen in ’s werelds meest bekeken sport, voetbal.

Ironie en scherpe kritieken

Dat neemt overigens niet weg dat er geen ruimte is in de serie voor wat luchtig vermaak. De humor en het sarcasme dat doordringt in de verschillende scènes liegen er niet om. Dat maakt het niet direct een heel zware dramaserie, maar eentje waar je – in delen van een uur per stuk – lekker van kunt genieten. Voetbal, omkoping, politieke spelletjes, machtsvertoon… het komt allemaal terug in de serie, maar soms worden de situaties zo scherp neergezet dat ze bijna grappig worden. Tot je er aan denkt dat het toch echt is gebeurd!

Benieuwd naar de serie? Bekijk hier alvast de trailer van de Prime Video-original El Presidente:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.