logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Primal, seizoen 2

Dino’s en holbewoners… die samenleven om de wereld te verkennen. Je denkt dan misschien aan de Flintstones, maar het kan nog een flinke tand stoerder. In Primal gaan de holbewoner Spear en de T-Rex Fang samen door het leven, nadat hun beide gezinnen door dezelfde troep groteske dino’s zijn verorberd. In het tweede seizoen gaat het avontuur verder, met een nieuwe speler in het spel: Mira, die Spear aan het einde van het eerste seizoen heeft leren kennen. Zij wordt in dit deel ontvoerd en op een schip meegenomen naar een onbekende wereld. En zo gaan Spear en Fang weer een nieuw avontuur tegemoet!

Strijdlustig duo

Nu komt het maar wat goed uit dat zowel Spear als Fang echte jagers zijn. Ze hoeven niet met elkaar te spreken om te weten dat ze bloed willen zien vloeien. En dat gebeurt er in deze serie! Net als in het eerste seizoen is het een bruut avontuur van overleven en overvloedig bloedvloeien. Waar het verhaal zich in het eerste seizoen langzaam ontwikkelde en uitgroeide tot een band tussen deze twee bondgenoten, zit er in het tweede seizoen een duidelijke lijn: wraak. Hun doel is om Mira te vinden en terug te halen!

Toffe animatie

Waar je bij een serie als deze verschillende stijlen had kunnen omarmen, van super realistische tot manga-achtige groteskheid, hebben ze er bij Primal juist voor gekozen om de stijl eenvoudig en hoekig te houden. Dankzij die eenvoud en de aandacht voor details (het oog van Fang komt meermaals in beeld als communicatiemiddel), krijg jij als kijker een goed beeld van de gevoelens en bedoelingen van de verschillende personages. In de serie moet je het namelijk niet hebben van het gesproken woord, het komt allemaal neer op grommen en grauwen, onbegrijpelijke woorden en veelzeggende blikken. Het lukt daarmee op een bizar coole manier om een alternatief prehistorisch universum tot leven te wekken, vol monsterlijke wezens en verschrikkingen.


Ga direct naar Primal seizoen 2 op BOL.com.

Recensie over Primal seizoen 2

Primal is een bijzondere serie. Het is bloederig en spannend, vol actie, bottenkraken en spannende actie. Toch is er een veel diepere laag die je zal raken: eentje van twee verloren zielen die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke ervaring. Eentje van overleven in een gevaarlijke wereld, waar je moet doden voor jij gedood wordt. De kwetsbaarheid van de momenten na een strijd zijn misschien nog wel indrukwekkender dan de actiemomenten. De nieuwe vijanden komen in grote hoeveelheden ten tonele, de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Hoewel dit seizoen de emotionele kant wat mist, is het zeker een seizoen om niet te skippen.

Score: 8


Informatie

Titel: Primal seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 10×22 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Patrick Mertens avatar
    Patrick Mertens

    Super, kansje gewaagd

  2. Annemie Cornelis avatar
    Annemie Cornelis

    Super doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.