logo-liggend-wit-donkerblauw

Prentenboeken voor emotionele ontwikkeling bij kinderen

Ik heb drie prentenboeken gelezen die inspelen op de emotie van kinderen. Over eenzaamheid, vriendschap en zelfs over de dood en het verlies van iemand die je dierbaar is. Alle drie de boeken hebben dus een diepe boodschap. Voorlezen aan je kinderen is altijd al goed, maar met deze diepe boodschap geef je ze nog iets extra’s mee!


Boer Boris en het bootje

Boer Boris en het bootje

Boer Boris, Sam en Berend gaan samen op stap met het paard. Ze komen langs de haven en zien dat er een bootje heel eenzaam op de kade ligt. Boer Boris wil ervoor zorgen dat ook dit lieve bootje te water kan, maar het wil niet! Een man die er bij staat weet dat als geen ander. Hij weet zeker dat het bootje niet van de kade af wil, maar waarom… het blijkt dat het bootje watervrees heeft, en het gaat dan veel beter met zwembandjes om!

Een leuk boekje met mooie rijm. De moeite waard om te lezen!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Gottmer, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789025776329. Prijs: 14.00 euro.

Ga direct naar Boer Boris en het bootje op BOL.com.

In een potje

In een potje

Benjamin het konijntje verzamelt allerlei dingen. Maar niet zomaar dingen. Herinneringen! Die verzamelt hij in glazen potjes en de potjes zet hij dan neer tegen de muur van zijn huis. Hij heeft al veel, veren en hartvormige steentjes zijn hem niet vreemd. Maar hij mist iets. Een vriendje. Iemand om die herinneringen mee te delen. En dan is daar Julia, die toevallig ook heel erg van verzamelen houdt. Samen verzamelen ze de mooiste dingen, tot Julia verhuist naar de stad. Wat moet Benjamin nu?

‘In een potje’ is een mooi getekend boek met het thema vriendschap. Het leest mooi en overzichtelijk, en voor kinderen lijkt het me een fijn boekje!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789048864706. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar In een potje op BOL.com.

De bende van ellende

De bende van ellende

De bende van ellende is een vriendenclubje waar je liever niet bij wil horen. Ze hebben allemaal iets gemeen: ze zijn namelijk allemaal een dierbare kwijtgeraakt. Vos hoort nu ook bij de club, aangezien zijn papa verdwenen is. Papa zei altijd dat je er niet bij wilde horen, maar Vos was wel nieuwsgierig. Hij ging een kijkje nemen en trof de leden van de club in een huilwedstrijdje aan. Wie het hardst kan huilen, wint! Vos maakt nieuwe vrienden en vindt troost in zijn vriendschappen. Stiekem vindt hij het er wel fijn…

‘De bende van ellende’ is een indrukwekkend prentenboek met een harde maar zacht uitgedrukte boodschap. Vind troost bij je naasten, want dat werkt het beste. Het boek is mooi vormgegeven en rijmt fijn.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Leessst, 24 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789491863615. Prijs: 19.95 euro.

Ga direct naar De bende van ellende op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.