logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Prentenboeken over dino’s


Als er bij jonge kinderen iets uit de geschiedenis tot de verbeelding spreekt, dan zijn het waarschijnlijk wel dino’s. Hoe zoiets groots, engs, gevaarlijks en bijzonders op aarde rond heeft gelopen… dat is toch bizar? En om die nieuwsgierigheid te stillen (of misschien juist om aan te wakkeren) laten we je graag kennismaken met twee nieuwe prentenboeken met dino’s in de hoofdrol.


Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Een tijd geleden (in 2018, om precies te zijn) verscheen het grappige en fantastisch getekende prenten/zoekboek ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’. Je raad het al: Heb jij misschien Dinosaurus gezien? is hier het vervolg op. In dit boek gaan het jongetje, de hond en de gevonden olifant op zoek naar een nieuwe vriend in het ultieme potje verstoppertje. De drie vrienden struinen door de stad, zoekend naar Dinosaurus. Die blijkt bijzonder lastig te vinden… of toch niet? Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n gigantisch beest te verstoppen in een chaotische stad?

‘Heb jij misschien Dinosaurus gezien?’ is een heerlijk prentenboek waarin kinderen kunnen speuren naar stukjes dino. Soms zien ze een stukje staart, soms een poot, soms een oog en soms een heel gezicht. Door het boek heen komen heel wat dino’s voorbij, ieder met hun eigen grappige karakter. Het is daarmee een grappig verhaal, dat uitgevoerd is in een sprookjesachtige, zachte omgeving van waterverf en pen.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Gottmer, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789025778460. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Heb jij misschien Dinosaurus gezien? op BOL.com.

Een T-Rex voor Tibbe

Een T-Rex voor Tibbe

Een T-rex voor Tibbe neemt je mee naar een Amsterdams huisje, waar Tibbe woont. Maar het verhaal gaat niet helemaal over Tibbe, het draait ook een beetje om zijn oom. Die is namelijk ‘dinobottenzoeker’. Vanuit zijn verre reis stuurt hij Tibbe een echt dino-ei, met instructies om het uit te broeden. Dat doet Tibbe, waarbij er een tijdje later een t-rex uit het ei komt gekropen! Maar zoals dat gaat met dino’s wordt ook zijn dino groter en groter… maar blijft hij gelukkig wel lief. Hij mag zelfs een keer mee naar school, voor Tibbes spreekbeurt!

Een T-rex voor Tibbe is een fantasierijk prentenboek met de nodige humor. Een gevaarlijk uitziende, zachtaardige t-rex is natuurlijk al bijzonder, maar dat Tibbe met zijn dino de grote pestkop uit de klas op zijn nummer zet (om er vervolgens vrienden mee te worden) is natuurlijk een kers op de taart. Het verhaal is heerlijk op rijn, heeft grapjes en fantastische tekeningen van Richard Verschraagen, die zowel Tibbe als zijn groene huisdier tot leven wekken.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers, 40 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789048864881. Prijs: 17.99 euro.

Ga direct naar Een T-Rex voor Tibbe op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.