logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Prentenboeken met een boodschap

Boeken als ‘Het zaadje van compassie’ vindt ik mooi om te lezen. Het geeft je een rustig gevoel en je kunt er veel raad uit krijgen voor in het dagelijks leven. Het drukt gewoon een perfecte leefstijl uit, en soms probeer je wel eens dat soort dingen toe te passen. En bij het boek ‘Anansi de spin en de gulzige tijger’ zei mijn vader meteen: ‘Dan heb je wel een klassieker!’. Eerlijk gezegd vind ik het ook wel een klassiek verhaaltje. Het heeft een voorspelbaar einde en dat maakt het misschien iets minder leuk.


Recensie over Het zaadje van compassie

Dit is echt een prentenboek met een boodschap. ‘Het zaadje van compassie’ is geschreven door Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Het boek beschrijft het leven Tenzin Gyatso, ook wel bekend als Dalai Lama. Veel mensen weten dit niet, maar Dalai Lama is eigenlijk niet echt zijn naam. De schrijver van dit boek is 14e reïncarnatie van de Dalai Lama. Deze persoon is de geestelijke leider van het Tibetaanse volk en het Tibetaanse boeddhisme. Een hele belangrijke man dus! Hij heeft ook niet voor niets de Nobelprijs voor de Vrede gekregen. De focus van de Dalai Lama ligt vooral bij kinderen. Zij zijn de toekomst. Zij moeten ervoor zorgen dat de mens in harmonie verder kan leven. Je zou het niet denken, maar Dalai Lama was vroeger best ondeugend. Maar veel van zijn lessen heeft hij gehaald uit het geduldig van zijn moeder. Zij behandelde hem altijd met respect en vooral met heel veel liefde.

Score: 8,5


Ga direct naar Het zaadje van compassie op BOL.com.


Recensie over Anansi de spin en de gulzige tijger

In het boek ‘Anansi de spin en de gulzige tijger’ wordt slimheid tegen bruutheid op de proef gesteld. De pientere spin Anansi neemt het op tegen de grote Tijger. Alles en iedereen vreest voor Tijger en als hij al het eten steelt, is de maat bij Anansi vol. Hij gaat naar het paleis van de koning en zegt tegen de koning dat hij de tijger als een ezel naar het paleis kan rijden. Dat gelooft de koning nooit, dus Anansi doet een voorstel. Als het hem lukt, mogen hij en zijn vrienden die avond dineren bij de koning. Er rust wel een enorme druk op de mini-schouders van Anansi, want een dinertje bij de koning is niet niks. Maar ja, de tijger is niet zó dom… Of toch wel?

Score: 7


Ga direct naar Anansi de spin en de gulzige tijger op BOL.com.Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.