logo-liggend-wit-donkerblauw

Prentenboeken over feest!

Iedereen kijkt uit naar feestjes. Dat is altijd een mooi moment om gezellig samen te zijn, lekker te eten en leuke dingen te doen. Maar het ene feest is het andere niet: iedereen viert het op zijn eigen manier. Hieronder twee bijzondere prentenboeken over feest en feestvieren.


Het feest andersom

Auteur: Het feest andersom

De verhalen van Paul Biegel draaien om fantasie en een schijnwerkelijkheid waar je soms twee of drie keer overheen moet lezen. In Het Feest Andersom draait om een herinnering van de verteller, waarin hij terugdenkt over het jaarlijkse feest, waarbij kinderen de taken van ouders overnemen en ouders juist weer kind moeten zijn. Werk, school, politie en ondersteunende taken worden allemaal overgenomen door kinderen, maar ook andersom. Op de grote tekeningen van Aron Dijkstra zie je precies wat er allemaal gebeurt. Kinderen die brood bakken, auto rijden en boetes uitdelen, maar ook voor de klas staan en zieke mensen helpen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar misschien kun je toch eens denken aan een Minifeestje Andersom voor bij jou thuis?

Score: 7

Ga direct naar Het feest andersom op BOL.com.

Boer Boris en Bakkertje Bas

Auteur: Boer Boris en Bakkertje Bas

Boer Boris maakt heel wat mee in zijn jonge en spannende leventje. In Boer Boris en Bakkertje Bas wil hij de verjaardag van zijn paard vieren. Maar… wat geef je zo’n dier? Geen normale taart, dat is duidelijk. Hij belt bakkertje Bas op, die een bakkerij heeft in de stad. Die wil maar wat graag een taart bakken voor het paard Knol. Maar… wel een gezonde taart, want van zoete mensendingen worden dieren ziek! Dat is geen probleem. Een dag later heeft Bas een enorme taart in het karretje achter zijn auto hangen en rijdt hij naar de boerderij van boer Boris. Maar of dat wel goed gaat?

Net als de vorige boeken van Boer Boris is ook dit boek deels op rijm geschreven, waardoor het een leuk ritme krijgt om voor te lezen. Let ook vooral op de illustraties, waar vaak kleine grapjes in verwerkt zitten. Zou het bijvoorbeeld gaan regenen? Je ziet steeds meer mensen naar boven kijken, waardoor die dreigende regen net zo’n spannend element wordt als de reis van Bas naar Boris.

Score: 8

Ga direct naar Boer Boris en Bakkertje Bas op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.