logo-liggend-wit-donkerblauw

Grappige prentenboeken voor eigenwijze kinderen

Het is de taak van volwassenen om kinderen te sturen in hun ontwikkeling – ieder op zijn eigen manier, ieder met zijn eigen aanwijzingen. Soms is dat heel direct (niet springen op de bank!) maar soms moet het ook subtieler. Want hoewel je als volwassene prima kunt zeggen wat kinderen wel of niet willen doen – soms moeten ze het zelf ontdekken of het inzicht verkrijgen. Deze twee prentenboeken zijn super grappig én hebben een mooie les.


Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

Dit boek is er natuurlijk eentje die perfect bij CooleSuggesties past. Wij zijn zo’n 12 jaar geleden begonnen als een boekenblog – en nog altijd maken boeken een relatief groot deel uit van onze dagelijkse artikelen. Wij houden dus echt wél van boeken, in tegenstelling tot Mila, het meisje van dit prentenboek. Zij houdt absoluut niet van lezen. Ze haat boeken! Hoewel… je kunt natuurlijk heel leuke dingen doen met boeken. Jongleren, van de trap af glijden. Maar lezen? Nee, dat is niet aan Mila besteedt. Totdat de boeken er genoeg van hebben en Mila een voorproefje geven van alle spannende avonturen die ze kan beleven als ze een boek openslaat en erin gaat lezen. Dan gaat er letterlijk een wereld voor haar open!

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. Het is een geweldig boek geworden voor al die kinderen die liever televisie kijken of gamen. In dit boek ontdekken ze dat er ook een heel leuke kant zit aan lezen en dat je nieuwe avonturen kunt bleven, nieuwe dingen kunt leren en vooral kunt ontdekken tussen die wonderlijke woorden, die netjes op een rij staan te wachten om gelezen te worden. De tekeningen zijn groot en expressief, de tekst is geschreven in een groot, vetgedrukt lettertype in verschillende afmetingen. Een heerlijk en vooral ook grappig boek!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: De Vier Windstreken, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789051168457. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. op BOL.com.

Kletskuiken

Kletskuiken

Dit prentenboek is vast herkenbaar voor veel ouders, ooms en tantes. Je hebt namelijk kleuters en peuters die je de oren van het hoofd kletsen. Ze blijven maar aan de gang! Kletskuikentje is ook zo’n kletskous. Ze kakelt iedereen de oren van hun kop, zonder echt iets te zeggen! En zoals dat gaat met kletskousen, heeft de kippenfamilie geen tijd (of zin 😉 ) om naar haar gekakel te luisteren. Kletskuiken voelt zich een beetje teneergeslagen. Is er dan niemand tegen wie ze kan kletsen? Op een dag vindt Kletskuikentje het perfecte vriendje: een reuzenei! Dat ei kan heel goed luisteren. Maar dan is het ei ineens verdwenen! Kletskuikentje is superverdrietig. Of is er misschien een nieuw luistervriendje uit dat ei gekropen?

Kletskuiken is een hilarisch boek, dat voor veel mensen echt heel herkenbaar kan zijn. Iedereen kent namelijk wel zo’n kind dat maar blijft kletsen. En een schrale troost: op ieder potje past een dekseltje… dus ook voor kletskousen! Het boek kan misschien een tikje confronterend zijn voor praatgrage kinderen, en heeft wat scherpe humor, maar is absoluut de moeite waard. Het is grappig getekend en heeft veel woordgrapjes, die ook jongere kinderen zullen waarderen.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: De Vier Windstreken, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789051168525. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Kletskuiken op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.