logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Back to school: praktisch en stoer voor de dag komen

Op school is het een populariteitsstrijd van jewelste. Het gaat om het recht van de coolste, zo lijkt het. Stoer doen, een beetje duwen en trekken, het hoogste woord voeren… en de coolste items hebben. Dat is waar het vooral om draait. Niet altijd zijn die ‘coole’ gadgets en items even stoer. Spijkerbroeken met scheuren, een shiny designtas of een heel grote telefoon: het is stoer, maar niet handig. En ik weet zeker dat je die designtas vervloekt als je iedere les weer rare toeren moet uitvoeren voor je eindelijk je laptop eruit hebt gevist!

Kleur bekennen

Je eigen identiteit uitstralen kan ook op een heel andere manier. Je hebt natuurlijk een idee van wat je wil uitstralen: stoer en kil, energie, opgewekt, een beetje dwars: iedere stijl heeft zo zijn eigen kleur: zwart, rood, oranje of paars, om dit rijtje maar even na te lopen. Die kleuren kun je in je tas laten terugkomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tassen op Brandfield. Zoek daar naar Fjallraven en je vind tassen in alle kleuren van de regenboog. Als bonus krijg je ook nog eens een heel stoer en praktisch ontwerp tas. Een bonk tas, voor echte mannen! De tassen van Fjallraven zijn gemaakt van nagenoeg onverwoestbaar stof, dat ook waterafstotend is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een regenbuitje. Praktisch zijn ze bovendien: de twee vakken bieden alle plek die je maar kunt wensen. Een andere kleurrijke evergreen tas is de Eastpak Padded Pack’r. Stevige tassen met comfortabele schouderbanden en een groot voorvak. Van de Padded Pack’r zijn bovendien een aantal varianten, waar je gebruik kunt maken van een speciaal gewatteerd vak voor je laptop. Heb je die nodig voor school? Dan is het zeker handig daar even op te letten.

Bij de tijd

Een andere praktische gadget is een smartwatch. Die zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. In dit segment hebben de sportieve activity trackers flink terrein gewonnen, maar vergeet stoere smartwatches niet. Die hebben bovendien meer functies dan de eerder genoemde activity trackers. Je kunt er meer apps op installeren en kunnen meer koppelingen aangaan met je smartphone. Zo hoef je geen berichtje meer te missen en kun je bovendien gebruikmaken van stoere functies, zonder je telefoon tevoorschijn te hoeven halen. Heel cool zijn de forse smartwatches van Fossil, waarbij de hybride smartwatches een brug slaan tussen stoere analoge horloges en smartwatch-functies. Maar ook de volledig digitale horloges van de Fossil Q Explorist mogen er zijn!

Alles binnen bereik

Op school heb je stiekem heel wat spullen nodig. Je neemt je huissleutels mee, je moet je fietsensleutel meenemen, een schoolpas, een pas voor de bibliotheek, je betaalpas en natuurlijk ook nog geld voor de schoolkantine en de verse bakker om de hoek. Of voor de fietsenmaker, als je eens een lekke band hebt. Een praktische portemonnee lost al veel van deze problemen op. Je kunt daarbij natuurlijk gaan voor een ‘volwassen’ exemplaar van bijvoorbeeld Castelijn en Beerens, maar wil je iets unieks en cools, dan kijk je naar de Secrid Slimwallet of miniwallet (met nadruk op pasjes en wat ruimte voor papiergeld) of de praktische ritsportemonnee van Fjallraven, desgewenst in de kleur van je tas.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.