logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Powerbanks tests als leidraad voor je keuze


Een powerbank is een heel handige gadget om altijd en overal je tablet of smartphone op te kunnen laden. Er zijn veel powerbanks te koop, van verschillende merken en in diverse uitvoeringen. Natuurlijk wil je de best geteste powerbank, zodat je weet dat je een goede in huis haalt. Daarnaast is het voor je oriëntatie heel fijn om te weten wat er zoal te koop is en dat je ontdekt wat je van een powerbank mag verwachten.

Altijd opgeladen

Uit onderzoek is gebleken dat veel smartphone bezitters batterijangst hebben. Dat betekent dat we bang zijn dat de batterij van je smartphone leegloopt, terwijl je onderweg bent. We zijn immers zo gewend altijd en overal even het weer te kunnen checken, leuke foto’s te plaatsen en liken op social media, het nieuws bij te houden en een ander te kunnen laten weten dat je onderweg bent, dat we het ons bijna niet meer kunnen voorstellen hoe we het ooit zonder mobiele telefoon gered hebben. Daarom willen we gewoon dat de batterij het volhoudt, zodat je al die leuke momenten van je leven kan fotograferen, filmen én delen.

Mobiele oplader

Daarom is een powerbank zo fijn. Een powerbank is een mobiele oplader. Dat wil zeggen dat je dus overal en altijd zonder stekker je mobieltje kan opladen. Het enige wat je nodig hebt, is de powerbank en een USB oplaadkabel, al zijn er ook al powerbanks waar je je mobiel alleen maar op hoeft te leggen. Het is heel eenvoudig om in de auto, de bus, het vliegtuig en al wandelend door een pretpark zo je mobiel van energie te voorzien. Welke de beste is, is afhankelijk van verschillende factoren, maar vooral het laadvermogen is het hoofdcriterium. Als je weet dat de batterij van je smartphone zo’n 3000 mAh vermogen heeft, dan wil je wel een powerbank die dit minstens heeft. Het liefst meer. Zo kun je namelijk op één volle powerbank je mobiel vaker opladen.

Kijken en vergelijken

Het is heel goed om gadgets zoals powerbanks geregeld aan een onderzoekje te onderwerpen. De technologie snelt immers vooruit, waardoor een powerbank die twee jaar geleden als beste uit de test kwam, nu misschien wel onderaan de lijst bungelt. Dit kan komen doordat het rendement van een powerbank nu minder is ten opzichte van de krachtige batterijen van de huidige mobiele telefoons. Er worden door veel instanties dergelijke tests ondernomen aan de hand van de nieuwste of meest bekende merken powerbanks. Dit hoeven niet altijd de powerbanks te zijn die jij eigenlijk op het oog hebt, maar het helpt je wel een beeld te vormen van wat er allemaal te koop is – ook binnen het budget en de specificaties die jij eigenlijk op het oog hebt.

Persoonlijke voorkeuren

Wat echt de beste powerbank is, is natuurlijk heel persoonlijk en afhankelijk van het moment. De een wil graag een powerbank met een gek of uniek uiterlijk, terwijl een ander het gewicht en formaat juist belangrijk vindt, want je hebt al zoveel bij je. Terwijl weer iemand anders echt die powerbank wil waarmee de mobiele telefoon meerdere malen kan worden opgeladen, wat weer heel handig is op reis. In al deze gevallen kan er steeds een andere powerbank als beste uit de test komen. Laat je wel informeren door deze testen en maak op basis daarvan een keuze die het beste bij jou past. Dan heb je altijd de beste powerbank in handen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.