logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Power up je kantoor met deze tips

Kantoren draaien tegenwoordig op techniek. Als ik even rondkijk, staan er een computer, een XBOX (tja, dat hoort weer bij dit werk 😉 ), lampen, printer, een Fritz!repeater en een Google Nest Hub. Oh, en een USB-stroompunt, natuurlijk. Wat er verder om mijn bureau ligt? Dat zijn heel veel kabels. Van ieder denkbaar type zwerft er wel eentje rond om apparaten te testen of op te laden! Omdat we niet meer zonder stroom en energie kunnen, hier een paar tips om het maximale uit je office te halen.

Opgeruimd staat netjes

Al die kabels moeten ergens blijven. Als het goed is staan ze namelijk niet strakgespannen. Even kijken op Stekkerblokkenshop.nl voor een paar praktische hulpmiddelen kan je heel wat ergernis besparen. En al die kabels slingerend onder je bureau of op de grond? Dat is geen gezicht. En het is bewezen dat je in een geordend, opgeruimd kantoor veel effectiever bent dan wanneer je in een rommelig en chaotisch kantoor werkt! Zorg dan ook voor een heldere, opgeruimde omgeving. Werk met kabelgoten of een speciale doos waar je bijvoorbeeld je verlengdoos in bewaart. Maak loshangende kabels aan elkaar vast met een kabelslang. Staat je bureau los van de muur? Met een kabelgoot hoef je nooit meer over die losliggende kabel te struikelen!

Genoeg stroompunten

Zorg ook dat je genoeg stroompunten hebt. In een wat ouder kantoor zul je lang niet genoeg stopcontacten hebben. Dan moet je snel uitwijken naar een verlengdoos. Klik ze niet klakkeloos in elkaar, maar gebruik liever één lange doos dan drie kleine die je met elkaar moet combineren. Een overspanningsbeveiliging is natuurlijk altijd slim. Je werk is belangrijk, je moet je apparatuur goed beschermen. En een kleine extra investering levert je een voordeel op, mocht je ooit in de technische problemen komen. Denk na over de apparaten die je nodig hebt, en waar je ze wilt plaatsen. Heb je de mogelijkheid om ze allemaal direct in een stopcontact te prikken, is dat natuurlijk beter. Kan dat niet? Ga dan voor goede verlengdozen.

Stroom op je bureau

Naast mijn USB-oplaadplek heb ik een extra stopcontact in mijn bureau verwerkt, met een paar openingen voor USB-kabels. Deze stekkerdoos Loop is echt briljant. Ik heb namelijk nog al eens vreemde apparaten die ik moet uitproberen. Om iedere keer op de grond te kruipen om een stekker in te prikken, is niet altijd fijn. Dankzij deze inbouwstekkerdoos heb ik dus een stopcontact binnen handbereik! En in de uitsparingen in de zijkant bungelen de USB-kabels, waar ik het eerder over had. Twee daarvan zijn gekoppeld aan het USB oplaadpunt, de andere aan een USB-hub aan mijn computer. Alle kabels binnen bereik, én alles netjes opgeruimd!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.