logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Power Drinks, Fern Green

Gezonde drankjes zijn hartstikke hip en populair. Smoothies, sapjes en notendrinks: je mag er absoluut mee gezien worden. Maar: hoe maak je ze? Op het internet vind je natuurlijk wel een aantal recepten, maar het is vaak toch handiger om die recepten gewoon op papier te hebben, netjes verzameld in een boek. En dat is precies wat het boekje Power Drinks, van Fern Green, doet! In dit boekje vind je 70 recepten met powerdrinks. Op de linkerpagina vind je de ingrediënten op een rijtje (en op de foto, van boven genomen), met op de rechterpagina een kleurenfoto een foto van het resultaat en een korte omschrijving. Daar bovenop lees je waarom dit recept zo gezond is, welke ingrediënten gezond voor je zijn.

Mixen maar

Zoals je zult vermoeden is het maken van zo’n drankje helemaal niet moeilijk. Je doet op zijn hoogst alle ingrediënten in een blender en drukt op de knop, maar vaak is zelfs dat nog niet nodig. Het gaat hem bij de power drinks dus vooral om de combinaties en de elementen waar je jouw drinks mee opbouwt. Die bestaan best vaak uit een deel plantaardige melk, zoals amandelmelk, kokosmelk of haverdrank. Dat geeft je al meteen een boost. Die melk breng je vervolgens op smaak met kruiden, bloemen, scherpe of zoete bestanddelen, groenten of fruit. Er is zelfs een onderdeeltje waar je met verschillende theesoorten aan de slag gaat en aanvult met kruiden of bijvoorbeeld amandeldrank.

Verschillende soorten power drinks

In de hoofdstukken vind je verschillende soorten power drinks terug, zoals notendrinks met sap, ijsdrankjes, heilzame drankjes en theedrankjes. Ider hoofdstuk is ongeveer 30 pagina’s lang en bevat dus heel wat recepten. Gelukkig kun je de meeste ingrediënten en poeders in verschillende powerdrinks gebruiken, zodat ze niet verpieteren. Daarnaast zijn een flink aantal bestanddelen poeders en essences, die ontzettend lang houdbaar zijn. genoeg tijd dus om de drankjes uit te proberen!

Conclusie over Power drinks

Power drinks zijn er in alle soorten en maten, dat blijkt wel uit dit boekje. Het bevat bijna 70 recepten met uiteenlopende ingrediënten, zoals kurkuma, amandelmelk, hibiscus, munt, kokos, chocolade en gember. Hoewel het maken van de drankjes geen raketwetenschap is, is het vinden van de juiste combinaties dat zeker wel. Achter in het register vind je een overzicht met de ingrediënten en op welke pagina’s ze gebruikt worden. Handig!

Door: CooleSuggesties
Score: Power drinks krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Power drinks, Fern Green
Gottmer, 160 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789023015833. Prijs: 12.99 euro.

Ga direct naar Power drinks op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.