logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Poor Things

Poor Things is een bizarre en fantasierijke film die je op verschillende manieren even van je stuk zal brengen. Het absurdistische verhaal heeft wat extreme trekjes en schuwt er niet voor om je even te choqueren op bepaalde momenten. Toch is de film nooit té extreem. Daarnaast stelt het je voor belangrijke vragen, want waarom vinden wij de dingen die we vinden? Hoe worden de normen voor onze samenleving bepaald en ontwikkeld? De bron daarvoor is de bijzondere Bella Baxter.

De evolutie van Bella Baxter

Emma Stone vertolkt de rol van Bella Baxter. Deze jonge vrouw heeft zelfmoord gepleegd, waarop Dr. Godwin Baxter (een rol van Willem Dafoe) kans ziet om een bizar medisch experiment uit te voeren. De vrouw bleek namelijk zwanger, en Godwin (door Bella steevast God genoemd) neemt de brein van het ongeboren kind om het te plaatsen in de schedel van de jonge vrouw. Het resultaat is een baby, in het lichaam van een volwassene. De ontwikkeling daarom gaat razendsnel; Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is heel leergierig. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld.

Films koop je online bij:

Ontwikkeling van de vrouw

Bella groeit op in een beschermde omgeving, waarbij zowel Godwin als zijn assistent zich niet bemoeien met haar opvoeding. Ze is dan ook vrij van vooroordelen op alle fronten en zegt alles wat in haar opkomt. Die kinderlijke vrijheid komt natuurlijk deels voort uit het feit dat haar geest nog jong is, maar ook omdat ze die remmingen nooit heeft aangeleerd. Daarmee is Bella een vrije geest, die alles doet waar ze zin in heeft en zich niet laat beperkingen die door de samenleving van dat moment worden opgelegd. Ze staat voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en daarmee ook een stuk bevrijding.

Bekijk de trailer van Poor Things


Recensie over Poor Things

Poor Things is een bizarre film, die een vervreemdende laag legt over de wereld zoals we die nu kennen. Dat het een fantasiefilm is, blijkt wel uit kleine details, zoals de bijzondere dieren op het landgoed waar Bella opgroeit of de auto met een paardenkop, zodat het lijkt alsof ze in een koets rijden. De fantastische luchten, kleurrijke gebouwen en opgeblazen vrolijkheid in Bella’s kleding laten zien dat ze precies doet waar ze zelf zin in heeft. De vele seksuele scènes zijn bijzonder en leveren soms grappige situaties op, maar door de hele film heen zitten al heel wat humoristische scènes verweven. Duistere humor, dat wel. Wees gewaarschuwd!

Score: 8


Informatie

Titel: Poor Things
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 141 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenesDrugsgebruikBevat scenes met seks

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.