logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Polar Unite vs Polar Ignite

Polar kwam dit jaar met een nieuw model van hun sporthorloge, de Polar Unite. Vorig jaar brachten ze echter al een ander ‘instap’ model op de markt, gericht op het grote publiek. De Polar Ignite maakte een goede indruk op me. Hoe zit dat met de Unite? We testten de Polar Unite, maar wel met een slinkse blik op diens voorganger, grote broer Ignite.

Opvolger of meer instap?

Het is lastig de Polar Unite te positioneren. Aan de ene kant is het de opvolger van de Ignite, aangezien dit model later is uitgebracht. Aan de andere kant ontbreken er ook een aantal functies ten opzichte van de Ignite. Daardoor is het prijskaartje aantrekkelijker, maar zorgt het ook voor een wat vreemde positionering. Als ik een lijntje mag trekken naar een andere fabrikant die eenzelfde zet heeft gedaan: het lijkt een beetje op de Fitbit Versa en diens Fitbit Versa Lite. In dat opzicht zou je de Unite kunnen zien als de Ignite Lite. Ook dit horloge richt zich op de beginnende sporter en mensen die beter willen letten op hun gezondheid.

Coole features

Dat houdt in dat de Polar Unite een paar gave functies voor je in petto heeft, zoals een continu hartslagmeting, verschillende sportprogramma’s die je kunt volgen en meten, de Polar app waarin je al je prestaties kunt bijhouden en functies als de Sleep Plus Stages, waarin je nachtrust wordt geanalyseerd en opgedeeld in verschillende stadia van je slaap. Fitspark helpt je ook op de Unite dagelijks om te voldoen aan je gewenste beweging. Dagelijks krijg je tips voor cardio, kracht en lenigheid. Al deze gegevens worden verzameld in een mooi overzicht, waarbij je de app kunt gebruiken als eerste startpunt. Voor meer informatie en verbanden tussen alle gegevens raad ik je echt aan om op een computer in te loggen – dan pas krijg je álle informatie voorhanden.

Polar Unite vs Polar Ignite

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de twee sporthorloges?

  • Welnu: het grootste verschil zit hem wel in het ontbreken van een GPS-ontvanger in de Polar Unite. Daardoor zie je achteraf niet welke rondjes je hebt gelopen of gefietst. Je kunt de Unite koppelen met de Polar app om gebruik te maken van de GPS van je smartphone.
  • Bij de Unite kun je kleuren instellen voor je display, waarbij bepaalde elementen in kleur worden weegegeven.
  • Bij de Ignite kreeg je een oplaadplatformpje met een kabel. De Unite heeft een soort beugel dat je om je smartwatch klikt, waarna je die beugel in een USB-poort steekt. Niet prettig, zeker niet omdat de adapter open is en je ‘m dus op twee manieren in de USB-poort kunt steken. Bovendien was het even zoeken naar een oplaadpunt waar hij in kon.
  • De polsbeweging om het scherm te activeren is verscherpt en zal nu beter reageren. Nog niet perfect, maar het werkt een stuk fijner dan bij de Ignite.
  • De hartslagsensor is aangepakt bij de Unite. Hij steekt nu niet meer als een bobbel uit, wat ‘m comfortabeler maakt om te dragen.
  • Het standaard polsbandje is ook nieuw: bij de Unite krijg je geen standaard horlogebandje, maar een schuifbandje, dat je met een rubber pin vastzet. Omdat de bandjes vrij stroef zijn en lastig over elkaar schuiven, is het even stoeien om ‘m om te krijgen of snel te verstellen. De bandjes en accessoires zijn tussen de twee verwisselbaar. Het nieuwe bandje is wel vrij van metalen delen, dat is een pluspunt.

Ga direct naar Polar Unite op BOL.com.


Recensie over Polar Unite

De Polar Unite is op sommige vlakken de meerdere van de Ignite, maar heeft wat elementen laten vallen. Het grootste gemis is het ontbreken van GPS, maar ook qua accessoires hadden prettigere keuzes gemaakt kunnen worden. Het opladen gaat lastig en het bandje is telkens stoeien geblazen. De accu gaat van de Unite ook een dag minder lang mee dan bij de Ignite (behalve bij het sporten – de GPS ontvanger in de Ignite verbruikt aanzienlijk energie). De Polar Unite is een stoer horloge waarmee je een betere en gezondere levensstijl kunt aanmeten. Wil je echter doorgroeien en gebruikmaken van GPS, is de Ignite een betere keuze. Sport je alleen binnenshuis, dan is de Unite ook voldoende qua mogelijkheden en eigenschappen.

Score: 7


Informatie

Polar Unite, Polar
Meer weten?
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.