logo-liggend-wit-donkerblauw

Hervind je drang naar avontuur met de nieuwe Polar Grit X Pro


Polar Electro, wereldwijd toonaangevend op het gebied van draagbare sport- en hartslagtechnologie, heeft nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges gelanceerd: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt samen met verschillende upgrades van bestaande horloges, zoals de nieuwe Polar Vantage V2 SHIFT Edition, een nieuwe rode Polar Vantage V2 en een software-update en nieuwe kleuren voor de Polar Unite.

Polar Grit X Pro 1

Bewegen in de buitenlucht

Met deze omvangrijke lancering in drie verschillende productcategorieën speelt Polar in op de toenemende populariteit van lichaamsbeweging in de buitenlucht, nu de wereld langzaam de draad weer oppakt. Polar wil sporters aanmoedigen om erop uit te trekken. Uit onderzoek blijkt dat het beoefenen van verschillende sporten in een avontuurlijke, uitdagende omgeving aanzienlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Het onderzoek, waarbij de sportgewoontes van meer dan tienduizend atleten werden geanalyseerd, leverde deze opmerkelijke resultaten op:

 • Bij de top 20% gebruikers die in 2021 in een nieuwe omgeving sportte, werden verschillende gezondheidsvoordelen gevonden ten opzichte van gebruikers die op de gebruikelijke routes bleven:
  • Slaapkwaliteit: 13% beter;
  • Gezette stappen: 16%;
  • Gemiddelde hartslag tijdens trainingen: lichte daling
 • Tegelijkertijd was het aantal mensen dat in 2021 nieuwe plekken ontdekte kleiner dan in 2019; men sportte vaker op dezelfde locatie.
 • Wie in 2021 verschillende types sporten beoefende, registreerde een iets lagere rusthartslag en verhoogde maximale aerobe conditie ten opzichte van mensen die steeds dezelfde sport deden.
 • Desondanks werden er in 2021 gemiddeld 17,4% minder nieuwe sporten uitgeprobeerd dan in 2019, waarschijnlijk als gevolg van de coronapandemie.

Op zoek naar coole gadgets?

Op avontuur gaan

Nu de wereld langzaam heropent, is het tijd om de drang naar avontuur te hervinden, zegt Sander Werring, CEO van Polar Electro. “In onze eigen data zagen we terug dat de drang van gebruikers verminderde om nieuwe sporten te proberen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Terwijl op avontuur gaan en nieuwe dingen proberen significante gezondheidsvoordelen kan opleveren, zoals betere slaap en een lagere hartslag. Bij Polar willen we sporters van elk niveau begeleiden naar een gezonder leven, door ze de juiste handvatten en informatie te bieden voor hun dagelijkse routine. Met deze stimulerende nieuwe producten en functies willen we onze gebruikers aanmoedigen om hun drang naar het avontuurlijke te hervinden.”

Elk Polar-product is ontworpen om sporters tot ongekende hoogtes te laten stijgen – of het nu gaat om een sportdoel, een outdoor-avontuur of een gezonder dagelijks leven. Betrouwbaarheid vormt het hart van elk Polar-horloge, weet inmiddels de meest veeleisende avonturier. In combinatie met het fraaie Scandinavische ontwerp zijn de horloges geschikt voor elke gelegenheid tussen dagelijks leven en opwindend avontuur.

Polar Grit X Pro 2

Polar Grit X Pro – Go Wherever Your Heart Takes You

Met de nieuwe Polar Grit X Pro zet het merk een volgende stap in het motiveren van gebruikers om de wereld te ontdekken. Dit premium outdoor multisporthorloge is ontworpen volgens de militaire standaard voor duurzaamheid, heeft een ultralange batterijduur en beschikt over uitgebreide training-, herstel-, slaap- en navigatiefuncties, waarmee outdoorliefhebbers de zwaarste omstandigheden aankunnen.

Functies zijn onder andere:

 • Stijl – Premium design met krasbestendig Sapphire glas en flexibele, duurzame FKM polsband. 
 • Militaire duurzaamheid – Ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en getest volgens de militaire standaard (MIL-STD-810G): waterresistant tot 100 meter en temperaturen tussen –20 en 50 graden Celsius. 
 • Ultralange batterijduur – Tot 40 uur in training met GPS en hartslagmeting, tot 100 uur met verschillende opties voor energiebesparing. Tot zeven dagen in horlogemodus met 24/7 hartslagmeting.
 • Nauwkeurigheid – Meet iedere hartslag met Polar Precision Prime™ sensorfusie-technologie en vind je exacte locatie met ingebouwde GPS en assisted-GPS voor snelle fix.
 • Navigatie – Nieuwe route- and hoogteprofielen, turn-by-turn begeleiding van Komoot, zie elke klim en afdaling met Hill Splitter™ en navigeer terug naar start met de Track Back-functie. 
 • Always-on outdoor dashboard – Nieuwe navigatiedashboards met barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas. 
 • Energiegebruik – Monitor je energieverbruik en krijg slimme reminders tijdens extra lange sessies met FuelWise.
 • Training Load Pro en Recovery Pro – Inzichten die je helpen volledig te herstellen voor de volgende sessie, inclusief automatisch berekende cardio- en spierbelasting.
 • Slaap- en hersteldata – Sleep Plus Stages™ en Nightly Recharge™ monitoren je slaapduur en –kwaliteit en maken inzichtelijk hoe je ‘s nachts herstelt van inspanningen met één simpele score. 
 • Hardloopvermogen – Automatische vermogensmeter aan je pols met behulp van de altimeter en GPS.
 • Uitgebreide tests –Verschillende tests, zoals Running- en Cycling Performance tests, Leg Recovery test en orthostatische test voor het monitoren van conditie, prestatie, voortgang en gepersonaliseerde trainingszones.
 • Smartwatch essentials – Muziekbediening, weersvoorspellingen en push-notificaties aan je pols.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.