logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Pokemon TCG V Battle Decks


Heb jij Pokemon TCG geleerd met behulp van de Pokemon Battle Academy? Heel goed – dan ken je het klappen van de zweep en heb je met alle regels kennisgemaakt. Maar je zult ook vrij snel gewend zijn aan de drie meegeleverde kaartensets. Die kwamen uit de eerdere animatieseries en zijn dus misschien helemaal niet zo bekend. Zoek je een nieuwe uitdaging? Dan kun je in de speelgoedwinkel (ook online) complete battle decks kopen in verschillende thema’s. Ieder deck heeft een eigen thema en komt uit een unieke regio, die je kent uit de tekenfilmseries. De nieuwste series decks zijn de V Battle Decks, die in verschillende smaken te verkrijgen zijn: Victini V en Gardevoir V, maar ook als Pikachu V, Rapidash V en nog veel meer!

Waarom een Battledeck kopen?

Nou, je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het samenstellen van een deck. Daar zijn heel wat regels en richtlijnen voor om er eentje te maken die ook echt goed werkt. Om je die moeite te besparen, hebben de slimme Pokemon professors dat al voor je gedaan in zo’n deck. Je weet vooraf al precies welke kaarten je zult krijgen – zo’n battle deck is dus heel anders dan een boosterpack. In een Battle Deck zitten niet alleen 60 kaarten, maar ook referentiekaarten met informatie over bijvoorbeeld poison of verlamming, een flip coin, schadetellers, een handleiding met winnende strategieën én een handig doosje, waarin je jouw deck kunt opbergen.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Waarom zou je Pokemon boosterpacks kopen?

Nou – in feite heb je die boosterpacks niet echt nodig, zeker niet als je de kant-en-klare battledecks prettig vind en spelers met wie je speelt ook gebruikmaken van die battledecks. Maar… in boosterpacks vind je soms heel sterke pokemon, die beter zijn dan in zo’n battledeck. Soms ook niet, trouwens. Het is echt afwachten wat je vind. In de ene boosterpack zitten een paar exclusieve kaarten, zoals shiny Pokémon of krachtige evoluties of zelfs VMAX-kaarten. Maar je kunt ook wat basic Pokémon aantreffen, met een aantal trainerkaarten en energiekaarten… je weet nooit wat je krijgt! Het kan ook best zijn dat je een evolutie aantreft van een Pokémon waar je de basis niet van hebt. In het spel zelf heb je d’r dan niks aan, maar je kunt zo’n kaart dan wel ruilen of soms zelfs verkopen.

Wat is een Pokemon V?

De V Battle Decks zijn verkrijgbaar in een aantal versies, zoals Victini V en Gardevoir V, maar ook Blastoise V en Venoraur V. Pokemon V zijn een nieuwe soort Pokemon. Het zijn eigenlijk evoluties, maar dan als basic Pokemon. Je hoeft dus niet eerst alle eerdere evoluties te spelen voor je deze krachtpatsers in het spel kunt brengen! Het nadeel is wel: ze vragen ontzettend veel energiekaarten om hun aanvallen uit te voeren. Het kost dus wat planning om ze in het spel te brengen. En verslaat jouw tegenstander jouw Pokemon V? Dan krijgt hij twee overwinningskaarten in plaats van 1.

Wat zijn de nieuwe Battle Styles

Pokemon Battle Styles is een nieuw spelmechanisme voor de Pokémon Trading Card Game. Battle Styles is geïnspireerd op de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield en bestaat uit Single Strike Style, krachtige en keiharde aanvallen waarmee je jouw tegenstander met één klap kunt uitschakelen. Ook kun je gebruikmaken van Rapid Strike Style, technische aanvallen waarmee je jouw tegenstander kunt aanvallen wanneer hij dat het minst verwacht. ​Elke Pokémon kan een Battle Style hebben. Hierbij zijn Single Strike-kaarten te herkennen aan een vleugje rood en Rapid Strike-kaarten aan een vleugje blauw. Single Strike- en Rapid Strike-kaarten zijn ook verkrijgbaar als Trainer- en Energy-kaarten. Hiermee kunnen Pokémon met de betreffende Battle Style ondersteund worden en kunnen spelers een Single Strike- of Rapid Strike-deck samenstellen. Deze kaarten zijn dus pas in de nieuwere sets en boosterpacks verkrijgbaar!


Ga direct naar Pokemon TCG V Battle Deck op BOL.com.

Recensie over Pokemon TCG V Battle Deck

Pokemon V brengen een leuk nieuw element aan in het Pokemon TCG: het zijn makkelijke kaarten om in het spel te brengen, maar lastig om er ook echt mee aan te vallen. Voor je tegenstander zijn ze een nachtmerrie: het zal veel moeite kosten om deze kolossen te kunnen verslaan. In de decks (wij probeerden de Blastoise V battle deck) zitten verder niet heel veel evoluties, waardoor de Blastoise V de enige echte kolos is in je deck. Dat houdt het ook voor je tegenstander leuk 😉

Score: 8


Informatie

Titel: Pokemon TCG V Battle Deck
Uitgever: Asmodee
Genre: kaartspel
Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 2 tot 2 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 16.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Aanvulling juli 2021

The Pokémon Company International heeft nieuwe V Battle Decks met Rayquaza V en Noivern V aangekondigd waarmee je heel makkelijk en op leuke wijze het populaire Pokémon Trading Card Game kunt leren spelen. De producten zijn wereldwijd in oktober 2021 verkrijgbaar bij deelnemende winkels.
 
In de nieuwe V Battle Decks spelen de beide Dragon-typen Rayquaza en Noivern de hoofdrollen in navolging van de introductie van Pokémon van het type Dragon in de serie Sword & Shield van de Pokémon TCG met Sword & Shield—Evolving Skies.
 
In elk V Battle Deck zit alles wat een Trainer nodig heeft om Pokémon TCG te spelen, waaronder een deck met 60 kaarten, drie referentiekaarten, spelregels, een speelmat, schadetellers, een grote metalen munt, een opbergdoos, en een beknopte handleiding met winnende strategieën voor Trainers.
 
Daarnaast kunnen Trainers kiezen voor de bundelversie V Battle Deck—Rayquaza vs. Noivern. Deze versie bevat twee kant-en-klare decks en accessoires, zodat ze snel en eenvoudig een gevecht aan kunnen gaan met familie en vrienden. Het V Battle xDeck—Rayquaza vs. Noivern wordt geleverd met acht extra Trainer-kaarten, waaronder twee holografische kaarten.

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.