logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Pokemon TCG Sword&Shield


The Pokémon Company International heeft zijn trading card game uitgebreid en aangepast op de nieuwste Pokemon Sword & Shield videogame, die je kunt spelen op de Nintendo Switch. Inmiddels zijn er een paar uitbreidingen geweest op de Sword & Shield-serie van de Pokémon TCG, waarmee ook de Pokémon VMAX zijn geïntroduceerd. Pokémon VMAX evolueren uit Pokémon V en verschijnen als Dynamax of Gigantamax Pokémon. Hierbij kunnen spelers kaarten verzamelen zoals Snorlax VMAX en Lapras VMAX, beide in hun Gigantamax-vorm. Met een VMAX kaart in handen kun je Pokémon tijdelijk een flinke boost geven, waardoor je het voordeel van de strijd helemaal op jouw hand neemt!

Net als in de game

Het leuke is dat je standaard boxes hebt van Pokemon TCG Sword and Shield waarin de drie basispokémon voorbij komen die je ook kent van de game: Grookey, Scorbunny of Sobble, compleet met evoluties en genoeg energiekaarten voor een vliegende start. Wij mochten de drie sets unboxen en maakten er een video van:

De Pokémon TCG Sword & Shield omvat:

Meer dan 50 Pokémon uit de regio Galar
17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
Meer dan 30 Trainer-kaarten, waaronder 3 full-art Supporter-kaarten
Een nieuwe speciale Energy-kaart

Natuurlijk zijn er ook boosterpacks verkrijgbaar, waarmee je jouw deck een extra oppekker kunt geven. Wat je daar zoal in kunt aantreffen? Dat zie je in deze unpacking van Pokemon TCG Sword and Shield boosterpacks!

Rebel Clash

Maar de ontdekking van de nieuwe Galar-regio is natuurlijk niet gestopt. Die gaat gewoon door! En dat houdt ook in dat het regelmatig tijd is voor een nieuwe uitbreiding, zoals de set Rebel Clash. Sword & Shield—Rebel Clash is verkrijgbaar in booster packs, themadecks, Elite Trainer Boxes en speciale collecties. De uitbreiding introduceert nieuwe Pokémon V en Pokémon VMAX, zoals Toxtricity VMAX op basis van Gigantamax Toxtricity uit de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield.
 
Bovendien kunnen Trainers zich verheugen op de volgende nieuwe belangrijke kaarten voor hun Pokémon TCG-verzameling:

  • 16 Pokémon V, waaronder Toxtricity V, Dubwool V, Boltund V en Sandaconda V, plus 14 full-art Pokémon V
  • 7 Pokémon VMAX, waaronder de eindevoluties van de eerste partner-Pokémon van Galar, Copperajah VMAX en Dragapult VMAX
  • Meer dan 15 Trainer-kaarten en 4 full-art Supporter-kaarten
  • 4 nieuwe Special Energy-kaarten

Bekijk hier onze unboxing van de Pokemon Sword and Shield Rebel Clash: Zacian themedeck!

Darkness Ablaze

The Pokémon Company International heeft de nieuwste uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game bekendgemaakt: Sword & Shield—Darkness Ablaze. Deze uitbreiding zal op 14 augustus 2020 wereldwijd uitgebracht worden.
 
Sword & Shield—Darkness Ablaze introduceert zeer gewilde kaarten zoals Charizard VMAX. De populaire Charizard maakt namelijk in de Pokémon TCG zijn opwachting als Gigantamax-vorm, net als in de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield . Daarnaast kunnen Trainers meer Pokémon uit de regio Galar ophalen als Pokémon VMAX, zoals Centiskorch VMAX en Grimmsnarl VMAX in hun Gigantamax-vorm en de Legendary Pokémon Eternatus VMAX in zijn unieke Eternamax-vorm.

De volledige uitbreiding bevat:

  • 7 Pokémon VMAX
  • 14 krachtige Pokémon V en 9 full-art Pokémon V
  • 17 Trainer-kaarten en 4 full-art Supporter-kaarten
  • 3 nieuwe Special Energy-kaarten 

Benieuwd welke kaarten er in de Darmanitan Theme Deck zitten? Tim pakte de deck uit en beoordeelde de kaarten!

Zodra Sword & Shield—Rebel Clash uitgebracht is, zullen kaarten hieruit ook beschikbaar zijn in de Pokémon TCG Card Dex-app. Hiermee kun je eenvoudig online browsen en kaarten uit de Pokémon TCG-series Sword & Shield en Sun & Moon ontdekken.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.