logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Pokemon Scarlet en Violet, Nintendo Switch


Pokemon Sword en Pokemon Shield hebben de pokémonwereld vast aangekondigd bij het grote publiek, maar met Scarlet en Violet nemen onze vriendelijke monstertjes toch echt het ruime sop. De game presenteert een grote wereld om te verkennen, vrij van wat voor beperkingen dan ook! Knap genoeg heeft de omarming van dit nieuwe concept er niet voor gezorgd dat de games anders aanvoelen. Wij gingen met plezier aan de slag om zoveel mogelijk Pokémon te ontdekken.

Lees hier welke nieuwe Pokemon je kunt tegenkomen in Scarlet en Violet!

Welkom in Paldea

Pokemon Scarlet en Violet spelen zich af in de regio Paldea, die losjes is gebaseerd is op Spanje. Ben dus niet verbaasd als je af en toe wat spaans-achtige namen tegenkomt in het spel. In Paldea ben je op weg naar de beroemde Naranja/Uva Academy om te leren hoe je Pokemon traint. Dat klinkt als een nieuw concept, maar al snel ga je op pad en kom je in de vertrouwde vang- en vechtkunsten. Daarbij heb je drie doelen waar je naartoe kunt werken, waarbij het spel het oude stramien weer volgt. Zo kun je acht gyms bezoeken om de gymleiders te verslaan en badgets te verdienen. Je kunt er ook voor kiezen om Team Star, de slechteriken in de game, op te sporen en te verslaan. Tot slot kun je ervoor kiezen om de vijf mythische pokemon te volgen. Welke kies jij eerst: Victory Road, Starfall Street of het Path of Titans?

Merchandise koop je bij:

Path of Legends

The Path of Titans is een bijzondere nieuwkomer. In deze spelvorm zoek je de legendarische Pokemon uit Paldea al vroeg in het spel. Heb je ze gevangen? Dan kun je de legendarische Pokemon Koraidon of Miraidon gebruiken als rijdieren om snel door Paldea te reizen: nog niet om mee te vechten! Toch kunnen ze het spel een stuk makkelijker voor je maken, omdat je het gebied sneller kunt doorkruisen. Je kunt de verschillende paden door elkaar heen spelen. Ieder pad biedt namelijk verschillende uitdagingen. The Path of Titans bevat gevechten in meerdere fasen met Pokemon, Victory Road gooit je een test voor de voeten om deel te nemen aan een activiteit. door je de gymleider mag uitdagen (je hebt dus geen gym vol leerlingen die je moet verslaan voor je bij de gymleider komt, zoals je gewend bent!) Starfall Street geeft je de opdracht om rond de Star Trainer-basis te rennen en drie Pokemon uit te gooien om automatisch vijandelijke golven te bestrijden voordat je de teambaas bevecht. Het zijn leuke afwisselingen van de bekende turn-based gevechten.

Te grote gebieden

Het probleem zit hem in het uitgestrekte gebied. Ik snap dat Padea groter moet zijn dan Texel, maar sommige vlaktes voelen leeg aan (uitgezonderd de Pokemon die er rondlopen). Je komt te weinig trainers tegen om tegen te vechten, en dat is jammer. Het gebied leeft op die momenten gewoon niet. Per gebied groeit bovendien de moeilijkheidsgraad van de Pokemon. Het is dan ook aan te raden om de tips van het spel te volgen en eerst naar het oosten en westen te trekken om Paldea te ontdekken, voor je de andere gebieden intrekt. Zo heb je tijd om jouw team van zes Pokémon te trainen en in te wisselen voor de best mogelijke types pokemon.

Superpowers

De Pokemon Scarlet- en Violet-spellen hebben de extra functies als Dynamax/Gigantamax van Pokemon Sword and Shield, en Mega Evolution van Pokemon X, Y, Sun en Moon. Als nieuwe functie kun je jouw Pokemon Terastalliseren, waardoor ze kleurrijke, kristallen versies van zichzelf worden om hun elementaire bewegingen te stimuleren en zelfs extra elementen toe te voegen aan hun typische kenmerken. Net als de boosts in andere Pokemon-spellen, biedt Terastallizing een groot voordeel in gevechten, maar je kunt het tijdens een gevecht slechts met één Pokemon doen. Over het algemeen kun je slechts één keer Terastalliseren tussen rust in een Pokemon-centrum, dus gebruik de krachten voor gymleiders en Team Star-squadronleiders.


Ga direct naar Pokemon Scarlet en Violet op BOL.com.

Recensie over Pokemon Scarlet en Violet

Pokemon Scarlet en Pokemon Violet nemen een grote stap in de franchise. De open wereld is een vrij gevoel om in rond te lopen, maar voelt soms wat leeg en kaal aan. Het heeft simpelweg niet de diepgang van andere grote open-wereldspellen… maar daarmee zou het spel zelf ook een stuk ingewikkeld worden. Het nieuwe Pokemon-spel behoud de oude en bekende elementen waar het beroemd om is geworden. Het neemt de beste elementen van Pokemon Sword and Shield en Pokemon Legends: Arceus om ze in een open wereld aan te bieden.

Score: 8


Info

Pokemon Scarlet en Violet
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.