logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe versie van Pokémon Home compatibel met nog meer spellen

The Pokémon Company International en Nintendo hebben versie 2.0.0 van Pokémon HOME aangekondigd. Hierdoor zijn naast de eerdere spellen Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pokémon GO nu ook de videospellen Pokémon Legends: Arceus, Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl onderling compatibel met de app van de clouddienst. (1) Spelers kunnen de update in de komende weken tegemoetzien.

In Pokémon HOME kunnen Trainers hun Pokémon-avonturen voortzetten zonder gebonden te zijn aan één spelsysteem en hun Pokémon-verzameling uit veel van hun spellen beheren. De Pokémon die spelers naar elk spel over kunnen brengen, zijn beperkt tot de Pokémon die in deze spellen verschijnen. Spelers kunnen in het Help-menu van de mobiele versie van Pokémon HOME nagaan welke Pokémon ze naar welke spellen over kunnen brengen.

De introductie van Strange Balls

Pokémon Legends: Arceus speelt zich af in een Pokémon-wereld uit een ver verleden, toen de Poké Balls uit de andere spellen er nog niet waren. Wanneer in Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl, Pokémon Sword of Pokémon Shield gevangen Pokémon overgebracht worden naar Pokémon Legends: Arceus, verschijnen ze in Strange Balls. Strange Balls komen alleen voor in Pokémon Legends: Arceus, Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl. Alle in Pokémon Legends: Arceus gevangen Pokémon die overgebracht worden naar Pokémon Sword of Pokémon Shield, verschijnen in gewone Poké Balls.

Merchandise koop je bij:

In Pokémon HOME kunnen spelers zien in welke Poké Balls deze Pokémon oorspronkelijk gevangen zijn.

Speciale Pokémon aanvragen bij koppeling van spellen

Ter gelegenheid van de compatibiliteit van Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus met Pokémon HOME krijgen spelers speciale Pokémon cadeau wanneer ze het spel koppelen aan Pokémon HOME.

Verbinding met Pokémon Legends: Arceus

Na het plaatsen van een Pokémon uit Pokémon Legends: Arceus in de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME ontvangen spelers Rowlet, Cyndaquil en Oshawott met een maximaal Effort-level als verrassingscadeau in de mobiele versie van Pokémon HOME.

Verbinding met Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Na het plaatsen van een Pokémon uit Pokémon Brilliant Diamond of Pokémon Shining Pearl in de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME ontvangen spelers Turtwig, Chimchar en Piplup met verborgen Ability’s als verrassingscadeau in de mobiele versie van Pokémon HOME.

Verbinding tussen verschillende spellen

De aanvallen die Pokémon in Pokémon Legends: Arceus, Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl, Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen leren, verschillen van die in andere spellen. Bij het overbrengen van een Pokémon naar een ander spel wordt dan ook geen rekening gehouden met zijn aanvallen. Wanneer een Pokémon voor het eerst naar een ander spel overgebracht wordt, bepaalt zijn level welke aanvallen hij kan gebruiken.

Als een Pokémon vanuit het spel waarin hij gevangen is, overgebracht wordt naar een ander spel, andere aanvallen leert en vervolgens teruggaat naar het spel waarin hij gevangen is, beschikt hij weer over de aanvallen die hij oorspronkelijk kende.

Games koop je online bij:

Koppeling aan Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Spelers kunnen de status en de andere gegevens van Pokémon bekijken die uit Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl in Pokémon HOME geplaatst zijn.

Let bij het koppelen van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl aan Pokémon HOME goed op de volgende zaken.

 • Speciale Pokémon die alleen tijdens het gewone spelen gevangen kunnen worden, kunnen slechts eenmaal per SAVE-gegevensset in Pokémon HOME geplaatst worden.
 • Bepaalde Pokémon – bijvoorbeeld Pokémon die op oneigenlijke wijze of via ongeoorloofde aanpassingen verkregen zijn – kunnen niet in Pokémon HOME geplaatst worden.
 • Als er andere problemen met de Pokémon zijn, kan hij niet in Pokémon HOME geplaatst worden.

Koppeling aan Pokémon Legends: Arceus

Je kunt de Effort-levels en de andere gegevens van Pokémon bekijken die uit Pokémon Legends: Arceus in Pokémon HOME geplaatst worden.

 • Het doel van Pokémon Legends: Arceus is het samenstellen van de eerste Pokédex in de regio Hisui. In dit kader werkt de National Pokédex in Pokémon HOME de betreffende Pokédex-items bij op basis van de voltooiing van de Pokédex in jouw SAVE-gegevens van Pokémon Legends: Arceus.
 • Als een Pokédex-item in Pokémon Legends: Arceus niet volledig is, kun je het item van deze Pokémon niet in Pokémon HOME zien.

Aanvullende taken en stickers

Spelers kunnen stickers verkrijgen door bepaalde taken uit te voeren. Hiertoe moeten ze voldoen aan bepaalde voorwaarden in de mobiele versie van Pokémon HOME. Vanaf versie 2.0.0 worden er nieuwe taken en stickers toegevoegd op basis van Pokémon Legends: Arceus, Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl.

Pokémon Bank

Als een gebruiker een Premiumabonnement (betaald) heeft genomen, kan hij Pokémon uit Pokémon-spellen voor de Nintendo 3DS overbrengen naar Pokémon HOME via Pokémon Bank. Zodra een Pokémon uit Pokémon Bank verplaatst is naar Pokémon HOME, kan hij niet meer terug naar Pokémon Bank.

Ter gelegenheid van de release van Pokémon HOME zijn Pokémon Bank en Poké Transporter een maand lang gratis beschikbaar na het uitbrengen ervan. Trainers kunnen Pokémon uit verschillende spellen uit de Pokémon-serie overbrengen via Pokémon Bank en Poké Transporter. Zodra hun Pokémon in Pokémon Bank zitten, kunnen Trainers ze verplaatsen naar Pokémon HOME.

Merchandise koop je bij:

Pokémon ruilen

Er zijn vier manieren om Pokémon via Pokémon HOME op een mobiel apparaat te ruilen. Hierdoor kunnen Pokémon altijd en overal geruild worden.

 • Pokémon die in de Wonder Box zijn geplaatst, kunnen geruild worden met personen waar ook ter wereld. De Pokémon in de Wonder Box kunnen zelfs geruild worden wanneer Pokémon HOME niet in gebruik is.
 • Via het Global Trade System GTS kunnen fans aangeven welke Pokémon ze willen ruilen en welke Pokémon ze willen ontvangen. Ze worden vervolgens gekoppeld aan een Trainer van wie de criteria met die van hen overeenkomen.
 • Via Room Trade kunnen Trainers een ruimte creëren en Pokémon ruilen met de personen die zich aansluiten. Elke ruimte kan maximaal 20 personen bevatten. Het ruilen in de ruimtes is gratis. Gebruikers kunnen echter alleen een ruimte creëren als ze een Premiumabonnement (betaald) hebben.
 • Via Friend Trade kunnen Trainers hun Pokémon ruilen met gebruikers in de buurt met wie ze vriendschap hebben gesloten in Pokémon HOME. Trainers kunnen vrienden toevoegen via de functie ‘Add Friend’ in Pokémon HOME. (3)

Meer functionaliteiten
Pokémon HOME zit boordevol andere functionaliteiten die Trainers gebruiken om verbinding te maken met spellen uit de Pokémon-serie en meer.

 • Pokémon worden in de Nationale Pokédex opgenomen wanneer gebruikers ze in de boxen in Pokémon HOME plaatsen. Als gebruikers een Pokémon verplaatsen die kan Mega Evolueren of Gigantamax-en, worden ook deze vormen opgenomen. In de Nationale Pokédex hebben Trainers de Pokémon uit verschillende spellen op één plek bij elkaar. In de mobiele versie van Pokémon HOME kunnen gebruikers ook zoeken op Ability’s of aanvallen van Pokémon.
 • Trainers kunnen in de mobiele versie van Pokémon HOME verrassingscadeaus ontvangen. Met deze functionaliteit kunnen ze verrassingscadeaus ontvangen voor Pokémon Sword en Pokémon Shield en cadeaus die specifiek zijn voor Pokémon HOME. Pokémon die ze krijgen in Pokémon HOME, kunnen meteen in een box in Pokémon HOME geplaatst worden. Trainers kunnen tevens cadeaus – bijvoorbeeld items voor Pokémon – ontvangen wanneer ze een code voor een verrassingscadeau in Pokémon HOME krijgen en deze code vervolgens in Pokémon Sword of Pokémon Shield gebruiken.(4)
 • Als een Trainer over een Premiumabonnement beschikt, heeft hij toegang tot de beoordelingsfunctie. Hiermee kan hij nagaan hoe sterk zijn Pokémon zijn.
 • In de rubriek Your Room kunnen Trainers alle mogelijke informatie zien over evenementen of de spellen die ze verbonden hebben met Pokémon HOME. Daarnaast kunnen ze hun profiel bewerken met stickers. Ze krijgen in Pokémon HOME stickers wanneer ze aan bepaalde voorwaarden voldoen of bepaalde taken – de zogenoemde Challenges – uitvoeren.
 • In de mobiele versie van Pokémon HOME kunnen gebruikers nagaan hoe ze presteren tijdens Ranked Battles en bij verschillende online toernooien in Pokémon Sword en Pokémon Shield, en de ranking van de door hen gebruikte Pokémon bekijken. Als ze naar Battle Data gaan, kunnen ze de gevechtsgegevens van elke Trainer bekijken en informatie krijgen over de aanvallen die populair zijn bij de Pokémon in de toernooien.(5)
 • In Pokémon HOME voor mobiele apparaten kunnen Trainers nieuws ontvangen over Pokémon die cadeau gegeven worden en informatie over online toernooien voor Pokémon Sword en Pokémon Shield.
 • Pokémon HOME-punten zijn punten die Trainers in Pokémon HOME verzamelen als ze Pokémon plaatsen. Hoe meer Pokémon ze plaatsen, hoe meer punten ze krijgen. In de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME kunnen Trainers hun Pokémon HOME-punten inwisselen voor BP (Battle Points) die gebruikt kunnen worden in de spellen uit de Pokémon-basisserie.

De Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME verschilt op enkele punten van die van de mobiele versie. Bepaalde functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd wanneer Trainers een Premiumabonnement nemen. Het Premiumabonnement heeft enkele andere abonnementsopties. Ga voor meer informatie over Pokémon HOME naar https://home.pokemon.com/nl-nl/

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.