logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Pokémon Detective Pikachu


Pokémon doet het al jaren goed op televisie. Al sinds de game in 1996 verscheen, was het een absolute hit. De serie gooit dan ook hoge ogen op televisie, het was een briljante aanvulling op de games! En nu kunnen we zelfs genieten van Pokémon in een échte film, waarbij het de Pokémonwereld nog een stuk echter wordt. in Pokemon Detective Pikachu komt de geliefde sidekick van Ash tot leven in zijn eigen avontuur. Niet aan de zijde van Ash, overigens, maar als het hulpje van Tim, die na het overlijden van zijn vader een bezoekje brengt aan het huis van zijn vader.

Politie-agent

De vader van Tim, Harry Goodman, was namelijk rechercheur bij de politie in de enige stad waar pokémon en mensen als gelijkwaardig worden gezien. Toegegeven: het communiceren gaat een beetje lastig, maar verder worden ze niet gezien als hulpjes of slaafjes. Ryme City is een utopie, zou je kunnen denken, maar er zijn ook mensen die daar verandering in willen brengen. Tims vader was deze op het spoor, waarna hij plots verdween. Zijn zoon Tim had weinig contact met zijn vader, die liever in de weer was met politiewerk dan met zijn familie. Tijdens een bezoekje aan diens appartement treft Tim echter zijn assistent-rechercheur aan, de felgele Pikachu. De kleine Pokémon heeft last van geheugenverlies, maar wil Tim graag helpen. Bovendien kunnen de twee op miraculeuze manier met elkaar communiceren… wat de hele film behoorlijk helpt. Voor zover zij weten zijn ze overigens de enige mens en pokémon die met elkaar kunnen praten.

Onderzoek

In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader; Detective Pikachu (Ryan Reynolds), een schattige, hilarische super detective/grappenmaker die zelfs voor zichzelf nog een verwarring is. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Ze duiken in die wondere wereld van mensen en Pokémon om er achter de komen wat er met de vader van Tim is gebeurd. Al snel ontdekken ze een bizar complot met verstrekkende gevolgen… maar wie zal hen geloven? En wie kunnen ze vertrouwen? Zal de vreedzame band tussen mens en Pokémon blijven bestaan?

De acteurs van Pokémon detective Pikachu

In “POKÉMON DETECTIVE PIKACHU” spelen ook Justice Smith (“Jurassic World: Fallen Kingdom”) als Tim; Kathryn Newton (“Lady Bird” tv-serie “Big Little Lies”) als Lucy, een junior reporter die haar eerste grote doorbraak probeert te maken, en Oscar® genomineerde Ken Watanabe (“Godzilla,” “The Last Samurai”) als Lt. Yoshida een belangrijke rol. Geregisseerd door Rob Letterman (“Goosebumps” “Monsters Vs. Aliens”) bestaat het “POKÉMON Detective Pikachu” creatieve filmproductie team uit tweemaal Oscar® genomineerde director of photography John Mathieson (“The Phantom of the Opera”, “Gladiator”), productie ontwerper Nigel Phelps (“Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Lies”) en Oscar®- winnaar editor Mark Sanger (“Gravity”). De visuele effecten worden verzorgd door Moving Picture Company (“Wonder Woman”) en Framestore (“Guardians of
the Galaxy Vol. 2”).

Ga direct naar Pokemon Detective Pikachu op BOL.com.


Recensie over Pokemon Detective Pikachu

CooleSuggesties topper

Wat wij van Pokemon Detective Pikachu vinden? Hij is te gek! Het verhaal heeft een enorm tempo, ziet er fantastisch uit (ik bedoel: de Pokémon zien er echter dan echt uit) en de special effects zijn om je vingers bij af te likken. Het verhaal is soms een tikje verwarrend, maar alles wordt uiteindelijk netjes aan je uitgelegd, daar moet je je tijdens de film niet druk om maken. Ryan Reynolds, die de stem van Pikachu voor zijn rekening heeft genomen, leeft zich helemaal uit in zijn rol. Sommige grappen zijn een tikje flauw en platvloers, maar over het algemeen is het genieten van een sarcasme met de hoofdletter S.

Score: 9


Informatie

Titel: Pokemon Detective Pikachu
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.