logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De wereld van Pokémon komt tot leven in Pokemon Detective Pikachu


In ’s werelds eerste live-action Pokémon film, POKÉMON DETECTIVE PIKACHU speelt Ryan Reynolds in de hoofdrol als Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld die al generaties lang fans naar zich toe weet te trekken.

Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémon karakters, ieder met zijn eigen krachten en karaktereigenschappen.

Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar wat er is gebeurd. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader; Detective Pikachu, een schattige, hilarische super detective/grappenmaker die zelfs voor zichzelf nog een verwarring is. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan verschillende Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Bekijk de Nederlandse trailer van Pokemon Detective Pikachu:

In  “POKÉMON Detective Pikachu” spelen ook Justice Smith (“Jurassic World: Fallen Kingdom”) als Tim; Kathryn Newton (“Lady Bird,” TV’s “Big Little Lies”) als Lucy, een junior reporter die haar eerste grote doorbraak probeert te maken, en Oscar nominee Ken Watanabe (“Godzilla,” “The Last Samurai”) als Lt. Yoshida een grote rol.

Bekijk nu ook de Nederlands gesproken trailer van Pokemon: Detective Pikachu

Geregisseerd door Rob Letterman (“Goosebumps,” “Monsters Vs. Aliens”) bestaat het “POKÉMON Detective Pikachu” creatieve filmproductie team uit tweemaal Oscar nominee director of photography John Mathieson (“The Phantom of the Opera,” “Gladiator”), productie ontwerper Nigel Phelps (“Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Lies”) en Oscar winnaar editor Mark Sanger (“Gravity”). De visuele effecten worden verzorgd door Moving Picture Company (“Wonder Woman”) en Framestore (“Guardians of the Galaxy Vol. 2”).

Na de overweldigende release in 1996 is de Pokémon franchise een enorm succes geworden. Een succes wat bestaat uit een computer game fanclub die meer dan 300 miljoen eenheden verkocht heeft; een kaartspel in meer dan 11 talen heeft uitgebracht met meer dan 23,6 miljard verkochte kaarten; een anime televisie serie die momenteel in het 20e seizoen zit en beschikbaar is in 98 landen; geanimeerde films die meer dan 700 miljoen dollar in de box office hebben opgebracht; en ook nog de velen boeken, manga comics, muziek, speelgoed.

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU DRAAIT VANAF 8 MEI 2019 IN DE BIOSCOOP

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.