logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Duurzaam in de keuken met Point Virgule duurzaam houten accessoires

Het is altijd goed om na te denken over duurzaamheid. Niet dat je er 24 uur per dag mee bezig hoeft te zijn – een stukje bewustzijn is al een hele stap. Niet altijd maar goedkope spulletjes kopen en na een maand weer vervangen door nieuwe, maar investeer eens iets meer in mooie spullen die jarenlang mee gaan. Dat is al een hele stap. En als die producten dan ook nog gemaakt zijn van duurzame materialen, heb je natuurlijk al helemaal een streep voor.

Duurzaam en duurzaam

Heel wat merken doen hun best om duurzame producten op de markt te brengen: en dan bedoel ik ook duurzaam op beide betekenissen. Dus spullen die lang mee kunnen, maar die ook op een verantwoorde manier zijn verkregen. Zo ging het Belgische Point-Virgule een samenwerking aan met IWAS om een upcycle-collectie te presenteren. Zo worden afvalmaterialen verwerkt tot nieuwe producten, waar jij jarenlang plezier van kunt hebben. Dankzij deze bijzondere technieken is ieder product ook uniek en heeft een eigen verhaal… hoewel jij dat helaas niet zult kennen.

Wie is IWAS?

IWAS is een Gents bedrijf voor geüp­cy­cle­de pro­duc­ten en her­werkt afval tot tof­fe gebruiks­ob­jec­ten. Hier­mee wil­len ze de afval­berg ver­klei­nen en gemeen­schap­pen ster­ker maken. Ze vervaardigen niet alleen producten uit afval en resten, maar hebben ook een positief effect op de lokale bevolking: het creëert werkgelegenheid en ze investeren in lokaal onderwijs.

Serveren op hout

De nieuwe productlijn van Point Virgue bestaat uit verschillende producten, variërend van een broodmand of pannenlap van jute en katoen tot karaffen en glazen van geüpcycled glas. Maar ook serveerplanken en onderzetters van hout, die wij graag in huis haalden om onze oude onderzetters eens te vervangen. Dat mocht wel, na al die jaren! Zo upgraden we ons huis met stoere houten onderzetters (14,95 euro) en een toffe serveer/snijplank, gemaakt van houtresten- en snippers uit Indonesië. De snijplank is gemaakt van kops teakhout en is dus perfect geschikt om te gebruiken als snijplank of als serveerplank. Je kunt ze krijgen in de maten 20×30 (29,95 euro), 40×30 cm (49,95 euro) en 40×20 cm (39,95 euro).

Vormgeving

Deze houten producten zijn eenvoudig en modern vormgegeven, met afgeronde hoeken en een tof patroon. Op ieder product vind je natuurlijk de puntkomma terug, het logo van Point Virgule. Om ze mooi te houden, is het natuurlijk aan te raden ze regelmatig met olie in te wrijven. Zo worden de houten planken vuilafstotend en droogt het hout niet uit.


Ga direct naar Point Virgule houten accessoires op BOL.com.

Recensie over Point Virgule houten accessoires

Duurzaamheid moet een standaard onderdeel worden van ons leven. Koop dus bewust en ga voor spullen die langer meegaan en minder impact hebben op de wereld. Voor de fraaie houten snijplanken uit de IWAS-collectie gebruikt Point-Virgule houtresten- en snippers uit Indonesië die anders weggesmeten zouden worden. Gebruik ze als handig dienblad voor een smakelijk ontbijt op bed, of snijd er tijdens de mise en place je ingrediënten op. Met de matching onderzetters maak je jouw interieur compleet.

Score: 8


Informatie

Point Virgule houten accessoires
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 14.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.