logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Poetry for Neanderthals NSFW-editie


Van de makers van Exploding Kittens en Unstable Unicorns is het partyspel Poetry for Neanderthals, waarbij deelnemers een woordt moeten omschrijven met telkens één lettergreep. De NSFW (Not Safe For Work)-editie doet er een 18+ tandje bovenop en maakt het spel een tikkie ondeugend.

Poëzie voor Neanderthalers NSFW

Voor mensen onder de 17 jaar raden we echt de standaardeditie Poetry for Neanderthals aan, voor een meer gezinsvriendelijke aanpak. In deze spelvariant komen namelijk heel wat schunnige en dubbelzinnige woorden voor… waarbij zelfs volwassenen even moeten nadenken wat het nu is, of waarbij het schaamrood toch even op de wangetjes verschijnt. De spelregels zijn overigens nagenoeg hetzelfde: ook in Poetry for Neanderthals NSFW editie is het de bedoeling dat je een woord moet omschrijven, waarbij je als Neanderthaler enkel woorden met één lettergreep mag gebruiken.

Spank stick

Het is niet alleen de inhoud die deze game in de categorie partygames voor volwassenen plaatst. Het spel bevat namelijk ook een opblaasbare knuppel van 60 cm. Het werkt ongeveer zo: één speler moet een groep vrienden het woord op de kaart laten raden. Als Neanderthaler-dichter gebruik je natuurlijk slechts woorden van één lettergreep. Maar als je per ongeluk een woord met meer dan één lettergreep gebruikt, dan komt de opblaasbare Spank Stick in het spel. De dichter krijgt een tik en verliest een punt. Het team dat binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden en zinsdelen raadt, wint. Je kunt daarbij kiezen voor het makkelijke woord (dat is één punt waard) of het NSFW-woord, dat drie punten waard is. De woorden lijken super veel op elkaar, maar het omschrijven moet misschien ander 😉


Ga direct naar Poetry for Neanderthals – NSFW editie op BOL.com.

Recensie over Poetry for Neanderthals – NSFW editie

Exploding Kittens is heel leuk om met vrienden te spelen – en Poetry for Neanderthals is daar geen uitzondering op. Let wel dat deze NSFW-editie echt voor volwassenen is, en dan met name voor volwassenen die schunnige worden of seksgrappen niet schuwen. Speel dit dus zeker niet met je ouders of schoonouders… dat kan rare gesprekken opleveren! Poetry for Neanderthals NSFW- editie wordt geleverd met 200 dubbelzijdige kaarten, een zandloper, een paar spelborden en de altijd belangrijke opblaasbare Spank Stick.

Score: 8


Informatie

Titel: Poetry for Neanderthals – NSFW editie
Uitgever: UnboxNow
Genre: partyspel
Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2 tot 8 spelers.
Leeftijd: vanaf 18 jaar.
Adviesprijs: 29.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.