logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Podkin Eenoor 3 – de Beesten van Grimhart

Wij zijn 100% fan van Podkin Eenoor, een dapper jong konijn dat samen met zijn oudere zus en jongere broertje bizar spannende avonturen beleeft. In de eerste twee delen over Podkin Eenoor heb je kunnen lezen over de grootse invasie van een gemeen konijnensoort, dat in de ban is van de kwaadaardige Goromleck de Wereldverslinders. Door een betoverd metaalachtig spul zijn konijnen omgevormd tot Goroms, kwaadaardige schepsels die vermengd zijn met een stevig metalen pantser.

Magische strijd

Gelukkig is het konijnenvolk niet voor één gat te vangen. Dankzij de goede beschermengelen Estra en Nixa hebben ze een twaalftal magische voorwerpen gekregen die hen moet helpen. Ieder van de konijnenstammen hebben zo’n voorwerp in bezit gekregen. Voor hen is het het grootste goed. Nu is de jacht geopend op deze voorwerpen. Want niet alleen voor de konijnen, ook voor de Goroms zijn ze een groot goed. Inmiddels hebben Podkin en zijn zus Paz al een aantal van deze voorwerpen in hun handen gekregen, maar ook Kramasark, de leider van de Goroms, heeft een magisch voorwerp in handen. Zijn magische helm maakt hem zo goed als onverwoestbaar. Een lastige tegenstander.

Nieuwe hulp

Naarmate de strijd voortduurt, worden de Goroms steeds gewelddadiger en wreder. Ze hebben inmiddels grote machines bij zich die alle bomen in hun pad tot splinters vernietigen. Podkin en Paz moeten hulptroepen gaan inroepen. Maar hoe verder ze het bos in kruipen, des te vreemdere schepsels komen ze tegen. De vraag is alleen: zijn ze vriend of vijand? En zullen ze op tijd zijn om de overgebleven konijnen te redden van hun ondergang? Alle hoop is gevestigd op de boog van de Musmolen, Zielschutter, die nooit kan missen. Als ze daarmee een pijl afschieten met een pijlpunt die bewerkt is met de Hamer van Zekerslag, die door Gorombepantsering kan komen, hebben ze een kans. Maar voor Podkin zo ver is, ontmoet hij nog een meer dan waardevolle hulp.


Recensie over Podkin Eenoor 3: De beesten van Grimhart

CooleSuggesties topper

Podkin Eenoor is echt een episch avontuur zoals je die zou verwachten van bijvoorbeeld In de Ban van de Ring. Maar dan voor wat jeugdigere lezers – hoewel het nog altijd een spannend boek is met felle gevechten, zijn de onderlinge banden wat minder breed uitgesmeerd dan in LOTR. Verder is het boek minstens zo spannend en onderhoudend. Niet alleen de eindstrijd tussen de konijnen en de Goroms, maar ook de manier waarom het hele verhaal verteld wordt door een verhalenverteller is bijzonder knap en slim uitgewerkt.

Score: 9


Ga direct naar Podkin Eenoor 3 – de Beesten van Grimhart op BOL.com.

Informatie

Podkin Eenoor 3, De Beesten van Grimhart,
Illustrator:
Uitgever: Göttmer, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025767778. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.