logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekker snacken uit de oven: PLUS oven bitterballen


plus-oven-bitterballen

Er zijn een paar snacks die er altijd wel ingaan. Met deze herfstige, koudere temperaturen zijn dat in mijn geval eerder wat warme snacks. Zoet of hartig? Dat maakt mij eigenlijk niet zo veel uit – dat hangt ook een beetje af van mijn stemming. En ja, een bitterballetje gaat er dan zeker wel in! Maar waar ik dan weer een hekel aan heb, is het klaarzetten en aanslingeren van de friteuse. Met bijbehorende geur. Bekend? Dan ben jij ook vast blij met de nieuwe trend van ovensnacks! Steeds meer fabrikanten komen met ovensnacks, en PLUS supermarkten sluit daar graag bij aan. Zij introduceerden onlangs de PLUS oven bitterballen en PLUS oven kroketten.

Lekker warm

Wij zetten onze tanden maar wat graag in een portie PLUS oven bitterballen! Via een special delivery werden ze speciaal voor ons aan huis bezorgd (luxe!) en verdwenen al snel in onze oven. Na een minuutje of 8 in een heteluchtoven (of 5 minuten in een Airfryer, als je die hebt) konden ze worden overgeheveld op een schaal, waar ik nog twee minuten de tijd had om er een foto van de schieten. Die tijd hebben de bitterballen namelijk nodig om wat krokanter te worden. En dat is het wachten wel waard, kan ik je vertellen!

Krokant jasje

Door een speciale mix van twee lagen boven elkaar krijg je een mooi krokant jasje. Iets té krokant, zo vond mijn jongste zoon; onder het paneerlaagje zit inderdaad een relatief dik laagje deeg. Is dat hinderlijk? Tja, het is wel even wennen, maar een keer een andere bite is ook wel welkom! De vulling is de moeite zeker waard. Deze is mooi egaal, met een fijne structuur en een subtiele smaak. Niet te zout, niet te vlak, niet ‘melig’ en zonder heel grote brokken vlees. Grote pluspunten daarvoor! Door die neutrale smaak is het ook een dankbare bal om te combineren met een sausje: die vult de bitterbal perfect aan. Een lekkere klodder mayonaise of juist wat pittigere mosterd is echt een mooie aanvulling. In een doosje van 300 gram zitten 12 PLUS oven bitterballen. Ze kosten 2,49 euro.

Meer informatie over deze bitterballen (ingrediënten, allergenen en voedingswaarden vind je op de site van PLUS supermarkten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.