logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Playmobil Volkswagen T1 kampeerbus

Als je mensen vraagt wat het ultieme gevoel van vrijheid is, dan krijg je toch wel vaak te horen dat ze graag met een camper zouden rondreizen. Overal gaan en staan waar je wilt… hoe gaaf is dat? En dan het liefst in zo’n ultieme klassieker, zoals de Volkswagen T1. Dat busje alleen al straalt een gevoel van vrijheid en blijheid uit! Het is dan ook helemaal niet raar dat je ze nog altijd ziet rondrijden. Soms als kampeerbus, maar ook steeds vaker als foodtruck. Inspiratie genoeg dus om hem om te vormen tot speelgoedvoertuig! Logisch dat deze Playmobil Volkswagen T1 camper behoort tot één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021! Daar vind je ook de link om te stemmen op jouw favorieten van dit jaar – en waarmee je prijzen kunt winnen!

Oud concept

Even een stukje geschiedenis? Waarom niet. De VW T1 kampeerbus heeft namelijk een lange geschiedenis! Het model is ontworpen in 1947 door de Nederlander Ben Pon senior. Het duurde even voor ze geproduceerd werden, maar iedereen wilde het flexibele, degelijke busje maar wat graag voor de deur hebben. Motorisch was het gelijk aan de VW Kever. Degelijk en eenvoudig. Je kon er vrij makkelijk zelf aan sleutelen, maar er was ook vrij weinig wat daadwerkelijk stuk kon. De motor lag net als in de Kever achterin, wat je veel ruimte biedt. Er zijn er uiteindelijk miljoenen van verkocht – en er rijden nog altijd genoeg exemplaren rond. Leuk detail: de originele schetsen zijn ondergebracht in het Rijksmuseum en worden gezien als nationaal erfgoed!

Playmobil visie

Voor de gebruikers van Playmobil is er natuurlijk weinig interesse voor de historische waarde en technische achtergrond. (hoewel je de motor kunt zien, achter onder de klep!) Daar gaat het juist om het vakantiegevoel. En dat is er zeker! Deze VW 1T Kampeerbus in rood-witte uitvoering straalt een ontspannen sfeer uit en biedt alle gemakken die je zou willen op vakantie. En deze kampeerbus is ook echt van alle authentieke gemakken voorzien, van een picknick-tafelconstructie die je kunt ombouwen tot bed, een keukentje en accessoires die je nodig hebt op reis, van voedingsmiddelen tot een tandenborstel. Natuurlijk berg je die praktisch op in de kastjes! Maar de Volkswagen T1 is ook een model met een enorme schare fans. Daar moet je niet al te veel aan rommelen! Vanwege de speelbaarheid is het dak van de bus af te halen, die compleet met bagagerek wordt geleverd. Verder is er goed gelet op de originele maten van de VW T1: de Playmobil-variant is gebouwd op een schaal van 1:18, waarbij opvalt dat-ie perfect in lijn met de Playmobilstijl valt!


Ga direct naar Playmobil VW T1 kampeerbus 70176 op BOL.com.

Recensie over Playmobil VW T1 kampeerbus 70176

CooleSuggesties topper

Veel gaver dan dit al het niet worden. Playmobil staat natuurlijk al bekend om zijn leuke mogelijkheden tot een realistisch rollenspel, maar deze retro vakantievibe zal ook volwassenen zeker aanspreken. De opklapbare zitbank, tafel, kasten die open kunnen: het is allemaal levensecht. En dat geldt ook voor de levensmiddelen en het campingmeubilair. Achter de motorkap is zelfs de viercilinder motor te zien.

Score: 9


Informatie

Playmobil VW T1 kampeerbus 70176
Adviesprijs: 55 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.