logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Play-Doh Wheels – stoer kleien

Er is werk in uitvoering aan de tafel! Play-Doh komt namelijk met een heel stoere nieuwe productlijn, waarbij stoere vrachtwagens en werktuigen actief aan de slag gaan met het maken van bouwmaterialen en het bouwen van huizen, het aanleggen van wegen en het maken van een heel dorp. Van klei, wel te verstaan. Het 60-jarige boetseermerk komt namelijk met Play-Doh Wheels, waarbij je kunt kiezen uit een gave serie Play-Doh speelsets en unieke potjes Play-Doh.

Kleien met voertuigen

Met de voertuigen van Play-Doh Wheels kun je mooie vormen persen, die te maken hebben met de werkzaamheden waarvoor ze normaliter worden ingezet. Daarbij worden alle onderdelen van de wagen ingezet. Rijd over klei voor patronen, klem klei onder de laadklep of in de grijper om weer andere vormen te maken of duw klei in de daarvoor bestemde openingen, zodat je allerlei bouwmaterialen en gereedschappen kunt maken. Daarvoor kun je natuurlijk je standaard Plah-Doh klei gebruiken, maar de Wheels-serie heeft meer in petto.

Stoere klei

Het gave van de Play-Doh Wheels is misschien wel de unieke klei, die je bij de speelsets krijgt. Daarmee hebben ze namelijk de echte bouwmaterialen nagebootst, door de klei te voorzien van andere structuren. Zo is er bijvoorbeeld asfalt-klei met kleine glitterachtige elementen, steen-klei met donkere stukjes en zand-klei. Deze klei heeft een stoere kleur en een voelbare textuur, wat het echt een uniek product maakt. Je vind deze kleivarianten in de speelsets hieronder, maar je kunt ze ook los kopen. Ze zitten mer twee verpakt, samen met een schep. Je kunt daarbij kiezen uit Steen & Baksteen, Asfalt & Cement en Water & Vuur. Deze klei kost 5,99 euro per set.

Speelsets

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Play-Doh Wheels speelsets vormen natuurlijk de speelsets. Vooralsnog zijn er vier van te koop. Zo zijn er de Betonfabriek (19,99 euro), waarbij je een kiepwagen en een stoomwals krijgt. Hiermee kun je verschillende vormen maken die je weg completeren, maar je kunt met de stoomwals natuurlijk ook zorgen voor een mooi en glad wegdek. Er zitten vier potjes klei in deze set, waarvan 1 potje met speciaal asfalt-klei. Met de Kraan en heftruck (13,99 euro) maak je weer heel andere vormen, zoals stenen en betonplaten, maar ook pijpleidingen en stoere, metalen draagbalken. De kraan kan zwenken en bewegen, met de vorkheftruck kun je lekker rollen over de klei. In deze set vind je cement-klei. De graafmachine en bulldozer (13,99 euro) maakt het nog bonter. Met de grijper van de graafmachine grijp je klei en pers je het in verschillende vormen. Ook de bulldozer is geschikt voor het maken van verschillende vormen en het platwalsen van de klei. Naast een paar potjes gewone klei vind je in deze set ook zand-klei,die wat grover van structuur is dan de normale klei. Tot slot is er de grote brandweerwagen (27,99 euro), waar je fantasie helemaal de vrije loop kan gaan. Zo kun je met rode klei vlammen boetseren en blussen met het speciale water-klei. In de wagen vind je verschillende vormen die je kunt persen, zoals blusapparaten en bijlen, maar met de wagen zelf kun je ook verschillende vormen boetseren.

Ga direct naar Play-Doh Wheels op BOL.com.


Recensie over Play-Doh Wheels

CooleSuggesties topper

Waar sommige speelsets misschien een beetje zoet zijn voor veel jongens, is dit een serie waar de echte bouwers zich helemaal op kunnen uitleven. De sets zijn origineel bedacht en lten je stoere voorwerpen maken. Het meest unieke aan Play-Doh Wheels is wel dat er nieuwe kleisoorten zijn, die gekoppeld zijn aan verschillende bouwmaterialen. Dat maakt de kleibeleving weer een stukje realistischer en creatiever. Een goede zet om de nieuwe kleisoorten ook los aan te bieden, hoewel de speelsets echte must-haves zijn en de creativiteit flink stimuleren. Lekker bouwen geblazen met klei!

Score: 9


Informatie

Play-Doh Wheels, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 13.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.