logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Plate-It accessoires voor een perfecte presentatie van je eten

Voor het bereiden van je eten zorg je voor de perfecte ingrediënten en een nauwkeurige bereiding, maar laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat! Een mooie presentatie zorgt al meteen voor een imposante eerste indruk. Plate-It kan je daarbij helpen met specifieke accessoires.

Garneren als een pro

Het doel van Plate-It is om professionele resultaten neer te zetten met jouw eigen huis-tuin en keukenmiddelen. Met speciale hulpstukken kun je jouw gerechten garneren als een ware chef-kok. Denk daarbij aan speciale lepels voor het maken van quenelles, zeefjes voor het strooien van bijvoorbeeld cacaopoeder of kruiden, garneerringen voor het maken van toffe torentjes of ‘schrapers’ voor het maken van mooie strepen saus op een bord. Wij gingen aan de slag met de Infinity Garneermallen, die bestaan uit drie onderdelen. Bekijk bijvoorbeeld het recept van onze aardbeienparfait!

Plate-it Infinity garneermallen

De Infinity Garneermallen bestaan uit drie onderdelen: twee siliconen mallen (een 3D vorm en een tuille siliconenmal) en een kunststof bordstencil. De ontwerpen van deze drie elementen is op elkaar afgestemd, zodat je fraaie creaties kunt neerzetten. Maar heb je meer van deze sets? Combineer ze dan gerust naar hartenlust!

3D vorm

Deze 3D siliconenmal bestaat uit een ronde vorm, die je kunt krijgen in verschillende motieven. Ons ruitjesmotief is chique en past eigenlijk bij iedere gelegenheid. Je gebruikt deze mallen bij voorkeur voor nagerechten of patisserie: ze zijn geschikt voor in de vriezer en de oven tot 230 graden. Ideaal dus voor het bakken van beslag of het presenteren van een mooie mousse, parfait of panna cotta! Het nadeel van dit soort siliconen vormen is het vervoer: zorg dat je hem op een roostertje hebt staan op het aanrecht, zodat je hem met behulp van het roostertje zonder geknoei kunt verplaatsen naar je vriezer of oven. Heb je geen roostertje? Dan kan de tuillemal je ook uitkomst bieden! Nadat de inhoud is ingevroren, kun je hem zonder problemen uitdrukken en op een bordje presenteren.

Tuille

Deze ondiepe vorm vul je met een tuillebeslag (het recept voor kattentongen) dat je kort afbakt in de oven. Na het afkoelen heb je een mooi krokant koekje. Maar je kunt hem ook vullen met harde kaas zoals Parmezaan om even te grillen, gesmolten chocolade (in de vriezer krijg je de beste resultaten) of een gelei (die je door ze te vriezen makkelijk uit de vorm kunt halen). De kunst van het werken met deze mal is het glad afstrijken, zodat er geen restjes over de rand prijken. Daarvoor kun je de gebogen Plate-It spatel gebruiken.

Bordstencil

Een stevig stencil, dat je op een bord legt en vervolgens kunt bestrooien met een poeder, zoals cacao, poedersuiker of gepoederde kruiden. Je kunt er ook een vloeibare substantie overheen smeren, zoals beslag of gesmolten chocolade. Haal in beide gevallend de bordstencil er direct af! Let er wel op dat je bord mooi vlak is: onze borden blijken behoorlijk hol naar binnen te lopen, waardoor je deze mal met twee personen moet gebruiken: eentje om hem naar onder de drukken, de ander om te bestrooien. Heb je een vlak bord, leg je de mal simpelweg neer en kun je hem mooi bestrooien. Een lipje aan de zijkant maakt hem makkelijk op te tillen. Tip: je kunt de stencil ook gebruiken om je gerecht te bestrooien met jouw finishing touch. Tiramisu, iemand? 🙂


Ga direct naar Plate-It Infinity mallen op BOL.com.

Recensie over Plate-It Infinity mallen

Met de Plate-It infinity mallen til je jouw nagerechten naar een nieuw niveau. De mallen zijn qua design mooi op elkaar afgestemd, waardoor je leuke resultaten behaalt. En je hoeft je niet te beperken tot nagerechten: druk nasi aan in de siliconen vorm en maal gebakken uitjes tot een poeder om een toffe Indonesische plate te maken, of ga voor good-old aardappelpuree met een krokante kaasvorm om je avondmaaltijd om te vormen tot een sterrenmaaltijd. Vet in zo’n geval je vorm even in met een neutrale olie of gesmolten boter, dat maakt het makkelijker om mee te werken!

Score: 8


Informatie

Plate-It Infinity mallen
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 27.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.