logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Plants vs. Zombies: De strijd om Neighborville


De planten zijn nog steeds in felle strijd tegen de zombies. Eigenlijk best aardig van onze groene vrienden om ons te beschermen tegen de hordes maffe zombies! Ze houden ons absoluut gezond. Inmiddels is hun terrein verplaatst naar het toffe Neigborville, waar de strijd in volle gang doorgaat. Er zijn zelfs nieuwe zombies en planten die zich in de strijd hebben gemengd, waardoor je nog meer keuze hebt in je strijdkrachten.

Wat is Neighborville?

Neighborville is de nieuwe stad waar de strijd geleverd wordt. Het is een te gekke stad, met veel gekke en kleurrijke omgevingen. Het meest kenmerkende stuk van Neighborville is wel Giddy park, een attactiepark voor mensen met achtbanen, minigames en leuke attracties. De strijdbasissen van zowel de zombies als de planten kijken uit op dit sfeervolle attractiepark, vanuit Dave Manor en Zomboss HQ wordt de strijd geleverd. Maar het kan ook zo maar gebeuren dat je moet vechten in Mount Steep, Weirding Woods of het stadscentrum van Neightborville! Je kunt er zelfs voor kiezen om missies te voltooien in een nieuwe sandbox-game, waarbij je genoeg vijanden hebt om mee te vechten en items die je kunt vinden… waaronder Golden Gnomes!

Nieuwe personages

Beide fronten hebben bovendien nieuwe personages gekregen, die erg leuk zijn om mee te spelen. Ook een aantal oudgedienden hebben zich aangemeld voor de strijd, de meest populaire karakters uit de eerste games komen terug. Maar daarnaast kun je kiezen uit Night Cap, Snapdragon en een nieuw Team Play
karakter, Oak & Acorn aan de zijde van de Planten. Bij de zombies kun je spelen met de 80s Action Hero,
Electric Slide en het Team play karakter, Space Cadet. Er is hierdoor een mooie mix ontstaan van close combat, snelheid en afstand. Voor iedere speler is er dan ook een geschikt karakter te vinden, die past bij jouw manier van spelen.

Strijden maar

Plants vs Zombies Neighborville kent een aantal geweldige strijdmodi, waarmee je jouw online vijanden het leven zuur kunt maken. Zo is er de modus om zo veel mogelijk kills te maken bij je tegenpartij, maar kun je er ook voor kiezen om een mode te spelen waarmee je juist bepaalde gebieden moet veroveren, een bom moet plaatsen (of onschadelijk maken) en waarbij je werkt met een eliminationsysteem. Iedere hoofdmodus kent weer een paar varianten, die kleine nuances aanbrengen in de gameplay.

Ga direct naar Plants vs. Zombies: De strijd om Neighborville op BOL.com.


Recensie over Plants vs Zombies: De strijd om Neighborville

De nieuwste Plants vs Zombies is hectischer en kleurrijker dan ooit. De nieuwe karakters brengen een nieuwe dimensie aan in de gameplay. Het wordt alsmaar leuker en spannender! Gaaf om te zien hoe deze franchise is gegroeid van een relatief eenvoudige CoD-kloon voor kinderen naar een volwaardige game met unieke content, een eigen stijl en natuurlijk zijn eigen, absurde humor. Gaaf is het concept dat je jouw karakters kunt upgraden in skills, ze sterker kunt maken naarmate je meer ervaring opdoet, maar dat je ook skins en het uiterlijk kunt aanpassen met gewonnen loot en gekochte items.

Score: 8


Info

Plants vs Zombies: De strijd om Neighborville, Electronic Arts
PS4, schieten.
Prijs: 39.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.