logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De kleine headset vol technisch vernuft. Plantronics Voyager 3200


Wil je altijd en overal bereikbaar zijn, maar niet de hele dat ongemakkelijk met je telefoon aan je oor zitten? Dan kom je al snel uit bij een bluetooth headset. Die heb je in allerlei soorten en smaken. Het gros werkt prima, waarbij je al snel zult genieten van het gemak en comfort. Je hebt tenslotte twee handen vrij om te doen en laten wat je wilt. Toch wil ik je hier even laten kennismaken met een nieuwe bluetooth headset van Plantronics: de Voyager 3200. Die klem je namelijk niet om je oor, zoals je bij veel headsets moet doen, maar plug je gewoon ín je oor. Ideaal voor brildragers!

Stijlvol

De Voyager 3200 is ontwikkeld voor de veeleisende mobiele professional, die moet kunnen vertrouwen op een degelijke audioprestatie: perfecte geluidskwaliteit in het oor en een goede verstaanbaarheid voor de persoon aan de andere kant van de digitale lijn. Toegegeven: dat is ook wel de basisfunctie van iedere headset, maar helaas bakt niet ieder merk hier iets van. Die professionele kwaliteit ontdek je niet alleen aan de mooie en strakke vormgeving of de professionele finish: ook in de techniek ontwaar je state of the art features. Zo zijn de drie microfoons voorzien van noise-cancelling technologie, voor helder geluid.

Gebruik

Het is wel even wennen, een headset die eigenlijk een beetje in je oor bungelt. Ook het feit dat het microfoontje af en toe tegen je wang aankomt lijkt een beetje vreemd, maar wonderlijk genoeg blijken de mensen aan de andere kant van de telefoon daar bijzonder weinig last van te hebben. De knopjes zijn een ander issue waar ik wel even aan moest wennen, maar dat is eigenlijk wel bij iedere koptelefoon of headset – er is niet bepaald een standaard voor de locatie van bepaalde functies, zodat je in het begin wel eens de verkeerde knop zou kunnen indrukken. Behalve de actieknop dan, die omvat de hele front van de headset…

Hulp is nabij

Naast de functionaliteiten van een geweldige headset krijgen gebruikers van de Voyager 3200 nog een andere premium functie. Zo heb je toegang tot een speciale smartphone assistent en krijg je gebruiken mute-herinneringen. De Voyager 3200-serie bestaat uit verschillende uitvoeringen. De meest uitgebreide hiervan is de UC-variant. Deze Voyager 3200 UC is standaard voorzien van een draagbare oplader en wordt geleverd met een hifi-bluetooth-USB-audioprocessor voor een eenvoudige verbinding met een Mac, pc, tablet of smartphone voor unified communication-applicaties. Daarnaast werkt hij met Plantronics Manager Pro, een extra dienst die IT-managers meer inzicht geeft in de implementatie en het gebruik van apparaten. Voor de standaard gebruiker niet helemaal relevant, maar het is wel goed om te weten dat jouw headset ook gebruikt wordt voor dit soort doeleinden. Dat heeft al aan hoe geavanceerd de gebruikte techniek is!

Werk online

De headsets zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de mobiele werker met tal van functies en voordelen, waaronder:

  • Een dynamische mute alert, die gebruikers onmiddellijk waarschuwt wanneer ze beginnen te spreken terwijl de mutefunctie is ingeschakeld.
  • Smart sensoren, die gesprekken automatisch beantwoorden of doorschakelen door de headset op te zetten. Door het dragen van de headset en eenvoudig ‘answer’ (beantwoorden) of ‘ignore’ (negeren) uit te spreken, kunnen binnenkomende gesprekken beheerd worden. (Volledige slimme sensormogelijkheden worden mogelijk gemaakt via de Plantronics Hub voor mobiel of desktop gebruik.)
  • Spraakmeldingen, die de naam van de beller, de verbindingsstatus en gesprekstijd doorgeven.
  • Tot 30 meter draadloos bereik met apparaten die klasse 1 bluetooth ondersteunen.
  • Eenvoudig pairen dankzij NFC.
  • Het activeren van Siri, Google Now of Cortana met een simpele druk op de knop.
  • Wideband‐ready voor hoogwaardige pc-telefonie en HD Voice met compatibele apparaten.
  • Plantronics SoundGuard® technologie biedt bescherming tegen onverwachte harde geluiden om gehoorschade te voorkomen.

Als je gebruik maakt van de Plantronics Hub voor Windows, Mac, iOS en Android kun je bijvoorbeeld een verloren headset terugvinden, de taal wijzigen en instellingen en waarschuwingen aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Conclusie over Plantronics Voyager 3200

Dit is een headset voor echte professionals. Niet alleen zakenmensen, maar ook voor als je virtuele assistentie verleent is zo’n headset onmisbaar. Je hebt je handen vrij en kunt alles doen wat je wil! Hij ziet er slick uit, werkt heel eenvoudig en reageert snel op al je commando’s en opdrachten. Het fijnste is wel dat je deze headset niet op je oor haakt, wat voor brildragers een stukje extra comfort geeft. Je drukt hem zo in je oor, en pakt hem er in een handomdraai weer uit. Ideaal! De premium functies en geweldige geluidskwaliteit zijn natuurlijk het belangrijkst, maar als je toch moet kiezen, ga dan voor een topkwaliteit gecombineerd met comfort.
Door: CooleSuggesties
Score: Plantronics Voyager 3200 krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Voyager 3200, Plantronics
Klik hier voor de website
Prijs: 99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.