logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Plantronics BackBeat Go 600


Plantronics speelt zijn spel op twee markten. Dat klinkt misschien een beetje cheap en krom, maar het merk weet zowel actief te zijn op zowel de zakelijke markt als op de consumentenmarkt, met goede koptelefoons en gaming headsets. De Plantronics BackBeat Go 600 richt zich op de jongere consument, wat je ook terugziet aan het prijskaartje. Wij gingen met deze coole bluetooth headset op pad om hem eens goed te testen.

Cool ontwerp

Je houdt er van of niet: de Plantronics BackBeat Go 600 heeft een uitgesproken ontwerp, dat vooral een wat jongere garde zal aanspreken. De mat-grijze headset heeft een shiny print, waardoor hij mooi opvalt. Dankzij de grijze kleur ziet hij er overigens niet zo groot en omvangrijk uit, maar door het grijze zie je wel dat hij van kunststof is gemaakt. Een kleine afweging. De koptelefoon is overigens erg licht van gewicht. Dat maakt hem prettig om te dragen, waarbij hij niet kwetsbaar of fragiel aanvoelt.

Degelijke kwaliteit

Hoewel de Plantronics BackBeat Go 600 niet bijzonder luxe aanvoelt, is hij wel degelijk. Dat merk je ook aan de techniek die er in zit. De verbinding blijft kristalhelder en constant, wat voor een koptelefoon natuurlijk essentieel is. Hierbij merk je goed dat Plantronics gebruikmaakt van de kennis en ervaring die ze ook op de zakelijke marktsegmenten hebben opgedaan. Als het aankomt op het geluid is de BackBeat Go 600 ook degelijk en solide. De koptelefoon heeft een mooi allround bereik, hoewel niet niet alle uitersten van het spectrum haalt. Met name de aangeprezen Bass Boost-functie valt een beetje tegen, maar eerlijk gezegd zou ik daar een koptelefoon ook niet voor kopen. Prettig detail: in de wereld van drukknopjes die je lang ingedrukt moet houden, maakt de BackBeat Go 600 gebruik van een schakelaartje om de koptelefoon aan of uit te zetten. Snel en effectief! Een tweede schakelaartje wisselt tussen de Bass Boost-functie of laat je een telefoongesprek aannemen.

Recensie over Plantronics BackBeat Go 600

Binnen dit prijssegment is de Plantronics BackBeat Go 600 zeker een koptelefoon die je in overweging moet nemen. Het is een degelijke headset die prettig op het hoofd ligt. Het geluid is dik in orde, waarbij je zelfs kunt kiezen om muziek te luisteren via de meegeleverde 3,5mm kabel. Een leuk pluspunt kan zijn dat het een eigenwijs uiterlijk heeft. De batterij gaat goed mee, zo’n 17 tot 18 uur, en is in 2 uur helemaal opgeladen.

Door: CooleSuggesties
Score: Plantronics BackBeat Go 600 krijgt 9 van de 10 punten.

Plantronics BackBeat Go 600Plantronics 
Klik hier voor de website 
Prijs: 99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.