logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Plantastic – groene vingers kun je kweken

Planten zijn geweldig om in huis te hebben. Ze kleden je huis aan, veranderen telkens en zorgen bovendien voor een goed binnenklimaat. Maar om goed voor die levende wezens te zorgen, kan nog knap lastig zijn. Iedere plant heeft immers zijn eigen zorgen nodig, waardoor je telkens goed moet nadenken voor je iets doet. Moeten ze veel of juist weinig water hebben? Wanneer moet je ze extra voeding geven? En… nog belangrijker… waar zet je ze neer? Voor iedereen die regelmatig nieuwe planten moet kopen omdat er alleen nog maar dorre takjes in de potten staan is er Plantastic. Want groene vingers kun je kweken!

Allround informatie

Het mooie van Plantastic – groene vingers kun je kweken is wel dat het alle aspecten van onze groene huisvrienden behandelt. Het boek heeft grofweg drie onderdelen, waarbij de inleiding, waarin je groene vingers kweekt in 5 stappen, wel de meest prettige is om te weten. Daar lees je hoe je planten verzorgt, waar je op moet letten in het tuincentrum en hoe je plantenziektes herkent en geneest. Je leert zelfs hoe je nieuwe plantjes kunt kweken, zodat je in een mum van tijd je eigen urban jungle kunt maken!

Plantenportret

In het tweede deel lees je alles over de meestvoorkomende planten. Een waardevol naslagwerk, waarin je nog eens rustig kunt kijken hoe je jouw planten het beste kunt verzorgen. Er staan niet alleen goede verzorgingstips in, maar ook gevaren en struikelblokken die je het liefst vermijd. Vaak blijken dat misverstanden te zijn, omdat de planten verwisseld worden met andere plantensoorten. Hoe bizar is dat? Naar aanleiding van de plantenportretten zijn een aantal lijstjes en overzichten gemaakt, zodat je makkelijk aan de slag kunt met het inrichten van je huis – van een lichte kamer tot een schaduwrijke, van warm tot koel… hier vind je smel wat je het beste in huis kunt halen.

Ga direct naar Plantastic op BOL.com.


Recensie over Plantastic – Groene vingers kun je kweken

Plantastic is een geweldig boek om in huis te hebben, zeker als het regelmatig mis gaat met je planten, maar ook als je meer wil weten over het groene leven in huis. Het boek is prettig leesbaar en goed geschreven. Nadeeltje is de index: daar kun je alle planten rustig nazoeken, maar je vind er ook verwijzingen naar referenties. Zo kom je de paginanummers ook tegen als er bij een andere plant staat ‘Deze plant wordt ten onrechte verward met de …’ en dat is wel jammer – het levert onnodig gezoek op!

Score: 8


Informatie

Plantastic,
Illustrator: nvt
Uitgever: Blossom Books, 272 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463491099. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.