logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Planeet Paranoia, Matt Haig

Matt Haig is echt een veelzijdige schrijver. Hij heeft op mij een fikse indruk achtergelaten met Een jongen met de naam Kerstmis en Het Eeuwige Leven, maar misschien ken je hem ook wel van De Wezens. Als je zijn boeken leest, merk je een soort melancholische toon die je vaak hoor bij depressieve mensen. In zijn boek Planeet Paranoia komt die depressie uitgebreid aan bod – en blijkbaar had hij hier al eerder over geschreven in zijn boek Redenen om te blijven leven, wat mij ontschoten was.

De wereld bekeken

In Planeet Paranoia neemt Matt Haig je mee in zijn wereld. En vooral in zijn wereldbeeld. Daarin vertelt hij heel openhartig en met een frisse, humoristische blik hoe hij de wereld ervaart en omgaat met al die problemen die je tegenkomt als mens. Daarbij zet hij metershoge spiegels neer, waarin je ook naar jouw wereldbeeld kijkt. Je kunt zult ontdekken dat sommige denkbeelden van Matt misschien een tikje paranoïde zijn, maar andere denkbeelden zeker wel hout snijden. Onze wereld is namelijk heel hectisch, hedonistisch, hebberig, snel, digitaal, ongeïnteresseerd en zit vol stress. Daar kun je bijna niet fatsoenlijk mee omgaan!

Kort en bondig

Planeet Paranoïde is een opstapeling van verschillende elementen, die in korte hoofdstukjes aan elkaar worden geregen. Of eigenlijk zijn de 18 hoofdstukken in dit boek ingedeeld in kleine stukjes en brokjes, die telkens één of twee pagina’s groot zijn. Dat maakt het boek eigenlijk een verzameling columns en overpeinzingen, stukjes tekst die je makkelijk even tussendoor kunt lezen en langzaam kunt laten inzinken tot je ze een goed plekje hebt kunnen geven in je dagelijkse leven en jouw kijk op planeet paranoïde. Hoe veel heb jij gemeen met de denkbeelden van Matt?

Ga direct naar Planeet Paranoia op BOL.com.


Recensie over Planeet paranoia

CooleSuggesties topper

Matt Haig is een gezegend schrijver met een unieke, duistere en komische blik op de wereld. Die duistere kant trekt hem meermaals onderuit, maar Matt schroomt niet om daar over te schrijven. Planeet Paranoia is een boek vol eye-openers en openhartige bekentenissen, eentje dat je echt moet lezen om jezelf meer rust te gunnen.

Score: 9


Informatie

Planeet Paranoia,
Lebowski, 288 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789048845262. Prijs: 19,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.