logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo plan je de bruiloft van je dromen


Ga je binnenkort trouwen met je geliefde? Dan valt er veel te regelen voor de bruiloft, of je dit nu zelf doet of een weddingplanner inschakelt. De jurk, de gastenlijst, de locatie, het eten, noem maar op. Je wil dat alles perfect is omdat het de mooiste dag van je leven is. Hier staat alles op een rijtje waar je over moet nadenken.

Gastenlijst

Een gastenlijst maken is erg belangrijk, voordat je alles gaat plannen moet je namelijk wel weten hoeveel mensen er komen. Als je een kleine bruiloft wil dan is het handig om hier rekening mee te houden met de locatie en catering. Wil je iedereen uitnodigen die je kent omdat je het met iedereen om je heen wil vieren? Dan zal het kostenplaatje ook groter worden, maar het wordt wel een spectaculair feest. Houd ook rekening met wie je naast elkaar zet aan de tafels, om te voorkomen dat mensen die elkaar niet zo graag mogen ruzie krijgen.

Locatie

Nu je weet of je een kleine of grote bruiloft wil kun je gaan nadenken over de locatie. Dit is ook een essentieel onderdeel omdat het de hele setting zal bepalen. Sommigen kiezen voor een kerk, maar wat dacht je van een trouwlocatie op de Veluwe? Je hoeft niet naar het buitenland te reizen met je gasten om op het strand te trouwen, dat kan gewoon in de buurt. Een unieke trouwlocatie maakt het feest helemaal af. Je kunt er ook voor kiezen om een zaal te huren, mocht je slecht weer hebben. Er zijn ook genoeg restaurants die je kunt huren voor het feest na het huwelijk.

Eten en drinken

Je wil je gasten natuurlijk voorzien van hapjes en drankjes, dit kun je allemaal zelf regelen. Maar misschien sta je op de dag van je bruiloft liever niet zelf in de keuken. Dan kun je altijd nog kiezen voor een goed cateringbedrijf. Of misschien ken je zelf wel iemand die het leuk vind om wat hapjes te maken, het is ook maar afhankelijk van het aantal mensen die je zal moeten serveren. Zorg in ieder geval dat er genoeg te drinken is, reken op ongeveer 2 drankjes per persoon per uur. Houd ook rekening met allergieën en andere wensen zoals veganisme.

Kleding

Op de dag waarop jij en je partner voor altijd samen zullen zijn wil je er op je best uit zien! Traditioneel is een lange witte bruidsjurk, en ze komen in allerlei soorten en maten. Je kunt naar een bruidswinkel gaan en je laten adviseren over welk model het beste bij jouw lichaam past. Zo heb je hele grote plof jurken, zeemeermin modellen of wat meer klassieke jurken. Ga voor een jurk waar jij je comfortabel in voelt, en kies ook iets (samen met) voor de bruidsmeisjes. Je kunt een bepaald kleurenthema kiezen zodat alles mooi bij elkaar past.

Conclusie

Er valt een hoop te regelen voor een bruiloft. Zodra je weet hoeveel gasten je wil uitnodigen kun je kijken naar de locatie, wat er geserveerd kan worden en wat jullie aantrekken. Als je ruim op tijd begint met plannen weet je zeker dat het de mooiste dag van je leven zal worden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.