logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Plaats een blog op je Shopify

Draait jouw bedrijf op Shopify? Deze krachtige reeks e-commercetools genereert elke maand inkomsten. Dankzij het robuuste en intuïtieve aanbod voor kleine bedrijven.

Misschien ben je al bekend bent met de wonderen van Shopify. Of wellicht ben je nog steeds op zoek bent naar een platform voor je groeiende onderneming. Als je weet hoe je een blog op Shopify kunt starten, kun je de kracht van contentmarketing benutten. Dit om opgemerkt te worden en autoriteit op te bouwen onder je publiek.

Volg deze stappen om een blog toe te voegen aan jouw Shopify-winkel.

Waarom een blog starten op Shopify?

Contentmarketing helpt nieuwe lezers aan te trekken en hen door uw verkooptrechter te leiden. Waardoor inactieve bezoekers leads en vervolgens klanten worden. Door regelmatig bloginhoud op jouw Shopify-site te publiceren, verbetert je de SEO-prestaties. Daarnaast verhoog je jouw Google-ranking en plaats je jouw winkel in de kijker. Je kunt ook op zoek gaan naar een shopify partner.

Hoe je een blog start in de Shopify store

Tegelijkertijd lost jouw gerichte inhoud de problemen van lezers op, waardoor een gevoel van vertrouwen in jouw merk wordt bevorderd. Dit zorgt voor verbondenheid.

Omdat dit type blog profiteert van jouw organische Shopify-inhoud, krijg je gezond, duurzaam verkeer dat jouw bedrijf zal helpen bloeien.

Hoewel veel shopify-sites fysieke producten verkopen, kun je via dit platform ook diensten verkopen. Voorbeelden van bloeiende Shopify-servicesites zijn verhuur, lessen, lessen, rondleidingen en ervaringen met tickets. Maar ook lidmaatschappen, consultaties en zelfs digitale producten zoals e-boeken, sjablonen en andere downloads.

Hoogwaardige inhoud

Klaar om een blog op Shopify op te zetten? Met consistente inspanningen en hoogwaardige inhoud kan jouw blog floreren. Houd er rekening mee dat je veel dingen kunt doen om het verkeer te verbeteren, zoals het gebruik van strategische zoekwoorden en het toevoegen van afbeeldingen. Het gebruik van bloginhoudsservices kan je ook helpen meer kwaliteitsinhoud te publiceren.

Maar nu je toch hier bent, laten we je zien hoe je aan de slag kunt gaan.

Zet jouw blog op

Meld je eerst aan bij jouw Shopify-beheerdersaccount. Hiermee krijg je toegang tot de backend. Daar kun je ontwerpen wijzigen, inhoud schrijven en functies aan jouw website toevoegen.

Bekijk vervolgens de rechterkolom en klik op Online winkel > Blogberichten. Klik vanaf hier op Blogbericht toevoegen.

Nu kun je een blogpost maken. Net als bij WordPress kun je met deze sjabloon een creatieve titel, inhoud met opmaakopties en een uitgelichte afbeelding toevoegen. Merk op dat je uiterst rechts kunt kiezen wanneer je de blog wilt publiceren. Shopify heeft een automatische ‘nieuws’-sectie waarin je jouw blog kunt classificeren.

Stel doelen voor jouw bloginhoud

Omdat jouw blog kan helpen omzet te genereren en verkeer te vergroten, is het belangrijk om een inhoudsstrategie te creëren. Als je weet waar je over gaat schrijven en hoe je goede blogposts schrijft, hoef je minder tijd te besteden aan piekeren, onderzoeken en brainstormen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.