logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Piraten van Hiernaast in de bioscoop!

DE PIRATEN VAN HIERNAAST is de allereerste verfilming van de gelijknamige, populaire 7-delige boekenreeks van Reggie Naus (Uitgeverij Ploegsma). Pim van Hoeve (Dummie de Mummie 1, 2, 3) neemt de regie van het kleurrijke, bruisende avontuur over een bijzondere vriendschap op zich. Hij had nooit verwacht dat hij op een echt schip zou draaien: “Toen producent Ingmar Menning (De Luizenmoeder) mij vroeg voor de film had ik eigenlijk maar één vraag: “Hoe gaan we in vredesnaam dat schip filmen?”. “Dat gaan we gewoon bouwen”, zei Ingmar. “Het kost een hoop geld, maar het is de enige manier!”.

Over de film De Piraten van Hiernaast

In DE PIRATEN VAN HIERNAAST wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt in De Piraten van Hiernaast

Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt kruipen in de huid van stoere piraten voor de film DE PIRATEN VAN HIERNAAST. Weeber speelt de rol van Kapitein Hector Donderbus die al jaren wordt belaagd door de gemene Knokige Krelis, gespeeld door Gernandt. De twee acteurs, die voor het eerst na VAN GOD LOS weer samen in een film spelen, zijn onherkenbaar in hun rol als ruige zeerovers (zie bijgevoegde foto). De opnames van DE PIRATEN VAN HIERNAAST zijn inmiddels in volle gang en de film wordt voorjaar/zomer 2020 in de bioscoop verwacht.

In de verfilming van de succesvolle boekenreeks van Reggie Naus (Uitgeverij Ploegsma) worden de kinderhoofdrollen gespeeld door Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas en Celeste Holsheimer. Andere rollen in dé nieuwe Nederlandse avonturenfilm voor het hele gezin zijn voor Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana, Sytske van der Ster, Ilse Warringa en Anne-Marie Jung. Auteur Reggie Naus is zeer verheugd met de cast: “Ik ben heel erg blij met de filmplannen en de fantastische acteurs die de rollen gaan vertolken. Ik ben een grote filmfan en verheug me er op mijn piraten op het witte doek te zien!“.

Pim van Hoeve (Dummie de Mummie 1, 2, 3) is verantwoordelijk voor de regie, het scenario is geschreven door Sander de Regt (Foeksia de Miniheks) en de film wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co (Bennie Stout) en coproducent Evangelische Omroep (EO). De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. 

Trailer Piraten van Hiernaast

Matheu Hinzen zingt titelsong DE PIRATEN VAN HIERNAAST

Matheu Hinzen heeft de titelsong ‘Echo’ voor de bioscoopfilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST ingezongen. Het nummer ‘Echo’ komt vandaag via Cloud 9 Music uit en is speciaal geschreven voor de stoere piratenfilm vol vriendschap en avontuur. De film draait om twee jongens die ondanks hun verschillen een bijzondere vriendschap sluiten. In ‘Echo’ zingt ook Matheu: “Ik ben niet als jij. Jij zit anders in elkaar, maar het lijkt alsof we voor elkaar zijn gemaakt.” In de videoclip, die werd opgenomen op het strand, komen ook beelden uit de film voorbij.

Bekijk hier de videoclip Echo van Matheu Hinzen

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.