logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Pippi Langkous

In het boek Pippi Langkous, zitten drie boeken van Pippi Langkous: Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord en Pippi Langkous in Taka-Tukaland. In het eerste boek maak je kennis met Pippi, Tommy en Annika. Dat gaat zo: Pippi gaat wonen in Villa Kakelbont. Tommy en Annika zijn bij hun opa en oma en ze zouden het leuk vinden als er kinderen naast hen woonden. Toen Tommy en Annika thuiskwamen, woonde er ineens een kind naast hen: Pippi Langkous. Maar Pippi is wel een beetje een raar kind, want ze woont helemaal alleen, dus ze mag doen wat ze wil. Ze is wel een beetje streng voor zichzelf. In dit boek hebben de kinderen een heleboel plezier. Want Pippi is heel erg aardig en grappig. En ze is dingenzoeker. Dat betekent dat je dingen zoekt. Het maakt niet uit wat. Als het maar iets is. Als het op de grond ligt, of ergens in een boom of zo, dan mag je het meenemen.

Pippi Langkous gaat aan boord

In het tweede boek in deze trilogie, gaat Pippi boodschappen doen. Ik kan je verzekeren: Met Pippi erbij is zelfs boodschappen doen leuk! Waarom? Nou, ten eerste heeft ze een koffer vol met gouden tientjes. Dat is heel erg veel geld. Dat is iets van honderdduizend euro of zo. Ik denk zelfs nog meer. Ten tweede geeft ze dat geld graag uit, aan van alles, zelfs aan een arm van een paspop. En ten derde kocht ze super veel snoep en deelde ze dat met alle kinderen die buiten stonden te kijken. Ook gaat Pippi mee op een schoolreisje en zelfs dat heeft Pippi nòg leuker gemaakt. In dit verhaal komt ook Pippi’s vader terug! Hij wil haar meenemen naar Taka-Tukaland, maar Pippi blijft toch liever in villa Kakelbont, met haar vrienden.

Pippi Langkous in Taka-Tukaland

In het derde en laatste boek van deze trilogie, komt Pippi’s vader weer langs en vraagt haar weer om mee naar Taka-Tukaland te komen. Deze keer gaat Pippi wel mee. Dat vinden Tommy en Annika natuurlijk heel erg jammer, maar daar heeft Pippi al aan gedacht: ze mogen mee! Pippi heeft het al aan hun moeder gevraagd en die vond het goed. Want met Pippi Langkous, het sterkste meisje ter wereld, ben je overal veilig. En nu is haar vader ook nog eens mee, hij is net zo sterk als
Pippi. Maar het blijkt dat Pippi toch wel sterker is, want ze deden een wedstrijdje, en Pippi won die. Ze droeg een deur, met een paard erop, waar weer vier matrozen op zaten, die ieder weer twee kinderen droegen. En dat 25 keer het grasveld rond. Haar vader kwam niet zo ver. Hij liep maar tien rondjes, met ook nog eens minder gewicht.

Ga direct naar Pippi Langkous op BOL.com.


Recensie over Pippi Langkous

Pippi Langkous is een heel erg grappig boek, wat duidelijk voor kinderen van een jaar of zeven is geschreven. Ook al ben ik die leeftijd inmiddels voorbij, ook ik vind het een leuk boek. Dus schaam je niet als je dit boek leuk lijkt, het ziet er misschien kinderlijk uit, maar het is gewoon voor alle leeftijden. De plaatjes zijn ook heel erg leuk en mijn vader zei dat die uit de originele boeken kwamen, dus dat is wel leuk.

Score: 8.5


Informatie

Pippi Langkous,
Illustrator: Carl Hollander
Uitgever: Ploegsma, 352 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 5 jaar. ISBN: 9789021680231 . Prijs: 27.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!