logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Photoshop Masters, Rob de Winter

Photoshop wordt gehaat en geroemd. Het is een magisch programma waarin je van alles kunt doen: je kunt tekenen en ontwerpen, maar je kunt ook foto’s bewerken. Je kunt de realiteit verbeteren of veranderen, maar je kunt ook een geheel eigen realiteit scheppen door foto’s en beelden met elkaar te combineren, aan te vullen met illustraties en effecten… en daar kun je werkelijk fantastische dingen mee maken! Het is echt een tool voor kunstenaars, er zijn ware Photoshop Masters die indruk maken met hun creaties. Dat is precies wat Rob de Winter je in dit boek wil laten zien.

Inspiratie

Het meest indrukwekkende van Photoshop Masters is wel dat Rob de Winter je en kijkje achter de schermen geeft van echte, ervaren Photoshop Masters. Van over de hele wereld nam hij interviews af met ervaren en bekroonde beeldbewerkers. Hij vraagt ze het hemt van het lijf over het maken van hun creaties. Waar halen ze hun inspiratie vandaan, hoe komen ze op ideeen en waar halen ze bovendien hun beeldmateriaal vandaan? Dankzij dit kijkje krijg je weer een unieke kijk op de wereld om je heen. De interviews worden rijkelijk aangevuld met beeldmateriaal. Je ziet er niet alleen de eindresultaten, maar ook afbeeldingen van tussenfasen.

Tips en techniek

Dat is echter niet alles, want naast al die inspiratie krijg je ook meer dan genoeg technieken aangeboden die je Photoshop skills tot een hoger niveau zullen tillen. Daarbij worden een aantal nieuwe functies van Photoshop belicht, waarmee je nog makkelijker aan de slag kunt met je beeldbewerkingen. Dat, in combinatie met de inspirerende interviews die in de rest van het boek staan, zorgen voor een gevaarlijke combinatie: zie na het lezen van Photoshop Masters maar eens stil te blijven zitten!

Ga direct naar Photoshop Masters op BOL.com.


Recensie over Photoshop Masters

CooleSuggesties topper

Photoshop Masters is een geweldig boek voor iedereen die is geïnteresseerd in Photoshop en beeldbewerking. De interviews geven een unieke blik op het creatieve proces waarin veel kunstenaars onderdompelen wanneer ze aan de slag gaan. Hierbij krijg je niet zozeer tutorials, maar tekst en uitleg over het grote plaatje, over hoe hun creaties ontstaan. Daarnaast krijg je wat diepgaande stap-voor-stap tutorials. Alle informatie wordt uiteraard bijgestaan door passende beelden, heldere uitleg en boven alles een heel aanstekelijke en inspirerende tekst.

Score: 9


Informatie

Photoshop Masters,
Illustrator: diversen
Uitgever: Van Duuren Media, 272 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463561549. Prijs: 44.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.