logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips VoiceTracer pen


Soms komen er gadgets voorbij waarbij je toch echt afvraagt of er een markt voor is. Maar cool? Dat is deze Philips VoiceTracer Audio Recording Pen DVT1600 zeker wel! Het is een James-Bondachtige gadget, waarbij er een voicerecorder verwerkt zit in de pen. Maar… er is meer!

USB-C pen

Het geheim zit hem in een vernuftig stukje electronica, die in de bovenkant van de pen zit verwerkt. Daar vind je een magnetisch dopje, waaronder een USB-C stekkertje zit. Deze maakt verbinding met de microfoon, 32GB aan opslag en een 190mAh batterijtje, die ongeveer 8 uur opnametijd biedt. Het interne geheugen is overigens goed voor 129 uur aan spraakbestanden. Met een klein knopje bovenop de pen kun je de microfoon activeren en weer uitschakelen. Zo kun je makkelijk opnames maken zonder dat iemand het doorheeft… niet dat je in het geheim en zonder toestemming aan de slag moet gaan, maar lekker compact is dit apparaatje zeker wel.

Oh: en je kunt er ook gewoon mee schrijven! De aluminium pen ziet er niet alleen professioneel en zakelijk uit, de aluminium behuizing ligt prima in de hand. De inktpatronen zijn verwisselbaar.

Spraaksoftware

Je kunt de teksten natuurlijk opnemen als kleine kattebelletjes, om later alles nog eens terug te luisteren, maar je kunt ze ook laten omvormen tot geschreven tekst met de meegeleverde Semby spraak-naar-tekstsoftware. In het doosje van de pen zit een vouchter waarmee je iedere maand 1 uur aan audio kunt laten uittypen, maar ook een voucher voor nog eens 15 uur extra. De dienst doet prima werk, zeker als er weinig ruis op de achtergrond is en de spraak helder is uitgesproken. Een kleine tip: Google Assistent en Siri kunnen ook prima luisteren naar gedicteerde teksten!

In de doos

In het doosje van de Philips VoiceTracer 1600 vind je niet alleen de pen, maar ook een USB-C-naar USB-A-verlengkabel (heel prettig, anders steekt je pen uit je USB-poort… en dat is best kwetsbaar). Daarnaast zit er een voucher in voor 15 uur extra spraakherkenning van Sembly en zes refill-patronen.

Wie zal deze pen gebruiken

De hamvraag is natuurlijk wie een VoiceTracer in huis zal halen. Dat kan werkelijk iedereen zijn. Denk aan een journalist, die opnames wil maken van een interview. Ook zou je kunnen denken aan het opnemen van cursussen of hoorcolleges… maar ook het opnemen van kattenbelletjes zou zomaar een optie kunnen zijn, die je later kunt terugluisteren op je computer. Of wat dacht je van het opnemen van je stem tijdens het maken van online content? Een extra microfoon is altijd een goed en veilig idee! De opnames zelf zijn van prima kwaliteit, zonder scherpe klanken en ietwat wolliger dan je zou hebben bij een normale microfoon, maar goed hoorbaar en zonder haperingen.


Ga direct naar Philips VoiceTracer 1600 op BOL.com.

Recensie over Philips VoiceTracer 1600

De Philips Voice Tracer Audio Recorder Pen doet precies wat het belooft en op een degelijke wijze. We kunnen eigenlijk geen enkel kritisch punt opmerken. De pen ziet eruit als een normale pen en schrijft comfortabel, de bouwkwaliteit is prima en de opnamekwaliteit is goed. We kunnen eigenlijk ook niets naar redelijkheid bedenken dat we als feature op te pen zouden willen zien. Dat je 15 extra uur krijgt voor Sembly is eveneens meegenomen. Wellicht dat mensen graag meer hadden willen krijgen, maar wanneer je kijkt naar wat die periodieke plannen kosten, is die 15 uur niet onredelijk. Misschien dat je zou kunnen opmerken dat veel mensen die dergelijke software gebruiken al een eigen oplossing beschikbaar hebben en niets aan het Sembly-aanbod hebben en wellicht wat minder hadden betaald voor de pen (adviesprijs op het moment van schrijven is €90,-), maar hoeveel dat in de praktijk zou schelen (of überhaupt iets) is de vraag.

Score: 7


Informatie

Philips VoiceTracer 1600
Adviesprijs: 90 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.