logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips TAA 4216 BK sportieve on-ear koptelefoon


Sporten en muziek gaan hand in hand samen. Toch is het niet altijd makkelijk om een prettige koptelefoon te vinden. De meeste sportmodellen zijn in-ear, waarbij het grootste aantal met van die haken om je horen worden gehangen. En dat vind lang niet iedereen prettig – zeker niet als je een bril draagt! De Philips TAA4216 koptelefoon gooit het over een andere boeg: dit is één van de weinige on-ear koptelefoons die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Hoe dan? Dat leggen we je zo uit.

Wasbare oorkussens

Het geheim van deze sportieve koptelefoon zit hem in de wasbare oorkussens. Deze zijn dan ook niet voorzien van een (nep)lederen omhulsel, zoals veel koptelefoons dat plachten te doen: de cool-gel oorkussens zijn in zachte, ademende oorschelpkussenhoezen verpakt… die je kunt verwijderen en wassen! Zo kun je al die nare zweetluchtjes zo wegspoelen. De koelende gel doet trouwens prima werk: niet dat ze actief koelen natuurlijk, maar echt broeierig of zweterig worden ze niet. Als het zweet in straaltjes van je gezicht loopt, is dat helemaal aan jezelf te danken! Mocht dat gebeuren, hoef je niet bang te zijn dat je koptelefoon beschadigd. Deze is volgens IP55 water- en stofdicht. Hij kan dus zowel in de stoffige zomer als in een flinke herfstbui gebruikt worden.

Het ontwerp

Qua ontwerp is er eigenlijk weinig spannends te melden over deze headset. De Philips TAA 4216 BK sportieve on-ear koptelefoon ziet er eigenlijk best neutraal uit, zeker voor een sportief model. Hij is best strak en modern qua styling, met de typische Philips-vibe van afgeronde hoeken. De oorschelpen kun je naar binnen draaien en inklappen, zodat hij lekker compact is. Hij zit stevig om je hoofd, zodat hij niet verschuift tijdens het sporten. De ronde oorkussens voelen daarbij zacht aan, ook wanneer je een bril draagt. Op de rechter oorschelp vind je de bedieningselementen: een multifunctionele knop tussen de twee volumeregelaars. Ik ben altijd wel voorstander van dergelijke knoppen, zeker als je aan het sporten bent. Je hoeft dan minder te zoeken en kunt trefzeker keuzes maken. Onder een rubber klepje vind je een micro-USB oplaadpoort (een volle accu levert 35 uur energie op, met een snellaadfunctie kun je na 15 minuten weer 2 uur vooruit). Is je accu toch leeg? Dan kun je alsnog muziek luisteren dankzij de 3,5mm aansluiting.

Het geluid

De muziek wordt je in de Philips TAA4216BK geleverd door twee 40 mm neodumium drivers. Deze allrounders leveren een prima geluid, met een aangenaam aanwezige bas. Hij is net iets zwaarder dan je zou kiezen voor een relaxed stukje muziekluisteren, maar dat is voor bij het sporten ook wel prettig. De bas is prima te horen, ook bij lagere volumes. Daarnaast biedt het model een rijk en vol geluid over de hele linie, zeker gezien deze prijsklasse. De oorschelpen zijn gesloten. Daardoor worden al heel wat geluiden van buitenaf tegengehouden, maar houdt je jouw muziek ook voor jezelf. De ingebouwde microfoon levert prima geluid, zodat je ook met je koptelefoon op zonder problemen je spraakassistent kunt aansturen of een telefoongesprek kunt voeren. Die spraakassistent activeer je trouwens met de multifunctionele knop, die je ook gebruikt voor het pauzeren of hervatten van je afspeellijst en het opnemen of beëindigen van een telefoongesprek.


Ga direct naar Philips TAA4216 BK sportieve koptelefoon op BOL.com.

Recensie over Philips TAA4216 BK sportieve koptelefoon

CooleSuggesties topper

Als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding van dit model koptelefoon, is het een absoluut toppertje. Er zijn weinig koptelefoons die je zonder problemen kunt gebruiken bij het sporten. Het feit dat je bij dit model de oorkussens kunt wassen, geeft hem al een goede meerwaarde. Daarnaast is hij comfortabel in gebruik en levert hij een prima geluid. Ben je dus geen fan van in-ear headsets? Dan is dit een briljante oplossing voor jouw sportieve prestaties. De afwerking is netjes, de vormgeving strak en gestroomlijnd. Het enige dat hier nog ontbreekt, is een draagzakje!

Score: 9


Informatie

Philips TAA4216 BK sportieve koptelefoon
Adviesprijs: 60 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.