logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing

Koken met hetelucht is helemaal hot. Sorry voor de woordspeling. Gelukkig hebben producten als de Philips Airfryer een plekje weten te bemachtigen in ons keukenlandschap. Ze bieden namelijk een mooie manier om met veel minder vet frites te bakken (mits je ze vers bakt, diepvriesfrites zijn al voorgebakken in frituurvet en zijn dan ook stukken vetter), maar je kunt ze ook geweldig goed gebruiken als alternatief voor je oven. Wij mochten de Philips Premium Airfryer XXL proberen, met diens nieuwe Smart Sensing techniek.

Voordelen van een Philips Airfryer

Het bakken in een airfryer is wel iets waar je even aan moet wennen. Toch heeft het mooie voordelen. Zoals bij het bakken van friet. Ja, het duurt langer voor ze klaar zijn, maar je hebt geen last van opspattend vet wanneer je bevroren friet in de olie laat zakken bij een normale frituurpan. Bij het bakken van normale ovengerechten (mits de schaal past) hoef je de airfryer niet voor te verwarmen en kun je de baktijd aanzienlijk verkorten. Dat geldt trouwens ook voor het koken van eieren, het bakken van een gehaktbal… noem maar op! Door de stromen hete lucht wordt alles eerder gaar, als je niet te veel gaat stapelen. Dat vinden heteluchtovens (ook die ouderwetse ingebouwde exemplaren) niet fijn. Voor inspiratie en suggesties kun je in het compacte receptenboekje kijken, maar beter nog installeer je de Philips Nutri-U app!

Smart Sensing

De grootste nieuwe toevoeging aan de Philips Premium Airfryer XXL is wel de Smart Sensing-technologie. Die pakt namelijk het rekenwerk voor je uit handen in het geval van verse friet, diepvriesfriet, vis, drumsticks en hele kippen. Gedurende het bakken berekent de Airfryer zelf hoe lang hij nog moet bakken… en op welke temperatuur. Dat is een praktische en handige functie, na enkele minuten weet je immers al hoeveel tijd je nog hebt, zodat je ook de rest van de maaltijd op hetzelfde moment op tafel kunt hebben. Voor deze Smart Sensing techniek zijn er Smart Chef-programma’s ingeprogrammeerd. Het gebruik van die smart chef programma’s is simpel: leg de ingrediënten in de Airfryer, selecteer het programma en de slimme sensoren bepalen automatisch de ideale temperatuur en tijd. Zo ben je altijd verzekerd van een perfect bereide maaltijd. Wil je het liever zelf regelen? Dan kun je nog altijd gebruikmaken van de instelbare temperatuur-en tijdfuncties.

Zo bak je alles in de Airfryer

Wil jij iets in de Airfryer bakken en op de verpakking staat niets vermeld over de juiste instellingen? Welnu, gebruik dan de tijden van de normale oven. Haal daar 20 graden vanaf. Verkort bovendien de tijd met 30%. Die tijd is overigens slechts een richtlijn. Ik heb ook eens gelezen dat je de bereidingstijd moet delen door 2 en er dan weer 10% bij moet optellen. In feite kom je dan op 40% tijdsverkorting uit, maar bij veel recepten scheelt dat niet zo veel.

Chique vormgeving

Wat ook opvalt aan deze premium Airfryer, is diens chique vormgeving. De koperkleurige elementen stralen iets luxueus uit, waar ik wel aan kan wennen. De verschillende elementen voelen ook allemaal wat degelijker aan, met name het dichtschuiven van de lade gaat met een vastberaden klik, wat ik mistte bij onze vorige Airfryer. De anti-aanbaklaag op de bakmand en het uitneembare rooster zijn natuurlijk meer dan welkom. Zowel de mand als het roostertje, de tornado-inzet als de bak zelf kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasser. Super makkelijk! Vooral het mandje en het bakrooster gaan bij ons in de vaatwasser, de grote bak neemt zo veel extra ruimte in, dat we die gewoon met de hand afwassen.

Wil je nog meer uit je Airfyer halen? Denk dan eens aan:

Ga direct naar Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 op BOL.com.


Recensie over Philips Premium Airfryer met Smart Sensing

CooleSuggesties topper

Het is Philips weer gelukt om een geweldig product nog beter te maken! Door deze luxere uitvoering van de Airfryer is het nog makkelijker om krokante frites te bakken, maar ook vis en kip komen goed uit de test. Dankzij een speciale techniek berekent het apparaat hoeveel je in de bak hebt liggen, waarna hij gaat rekenen hoe lang je daar voor nodig hebt om het goed gaar en krokant te bakken. De Airfryer zelf is kinderlijk eenvoudig in gebruik en ontzettend veelzijdig. Dankzij de anti-aanbakmand heb je hem in een mum van tijd schoon – zeker wanneer je hem in de vaatwasser zet.

Score: 9


Informatie

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90, Philips
Meer weten?
Prijs: 299 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.