logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips Oneblade QP2620

Er verzorgd uitzien is en blijft belangrijk. Zo verzeker jij jezelf ervan dat je overkomt zoals je wilt overkomen. Bovendien geeft het (in de regel) een mooie boost voor je zelfvertrouwen, als je er van op aankunt dat je er goed uitziet. Maar uren in de badkamer? Dat liever niet. Gemak en snelheid zijn altijd wenselijk! En zie daar: de Philips Oneblade. Een scheerapparaat waarmee je al je gezichtsbeharing de baas kunt… en meteen de rest van je lichaamsbeharing mee kunt nemen. Een alles-in-een-oplossing die inmiddels wat jaren meegaat. Dat maakte ons toch nieuwsgierig!

Alle stijlen

Het meest bijzondere aan de Philips Oneblade is wel de veelzijdigheid van het apparaat. Het ziet er uit als een normaal scheermes (en zo voelt het ook, als je ‘m gebruikt), maar je kunt er alle kanten mee op: of je nu gaat voor een gladgeschoren koppie of een stoppelbaard, tot een maximale lengte van 5mm. Met het speciale opzetstuk maak je scherpe randen en werk je jouw baard tot in de puntjes af, zodat je er verzorgd uitziet.

Comfortabel in gebruik

Bijkomend voordeel is dat de Oneblade niet heel dicht op de huid scheert: ja, je zult iedere dag moeten scheren als je een glad resultaat wilt, maar je zult aanzienlijk minder huidirritatie ervaren als je dat doet! Normale scheermesjes hebben tenslotte een fikse impact op je huid. Bovendien hanteer je de Oneblade als een normaal scheermes, waarbij de flexibele kop zorgt voor een goede ervaring en scheergemak. Je bereikt de lastigste plekken, zoals de onderkant van je kaak, zonder problemen. Het scheermes volgt de grove contouren zonder problemen.

One Blade

Dit scheerapparaat dankt zijn naam aan de gebruikte techniek: waar sommige merken ontzettend veel mesjes inzetten voor een ‘zo glad mogelijk resultaat’. gebruikt dit model slechts 1 mesje. Dat in een rap tempo beweegt, dat dan weer wel. Met 200 bewegingen per seconde zou je denken dat je zelfs bomen kunt vellen met dit apparaat. Dat werkt trouwens niet. Geloof me. Je huid wordt daarbij beschermd door kunststof uitsteeksels, zodat de messen je huid nooit direct zullen raken. Dat is een veilig gevoel en maakt de weg vrij voor andere delen van het lichaam, waar je liever niet met open messen in de buurt komt :s

Accessoires

Dankzij de meegeleverde accessoires kun je vooruit met al je wensen. Zo zitten er drie stoppelkammen bij de standaard uitvoering van de Philips Oneblade (1, 3 en 5 mm). De pro-versies van dit systeem hebben kammen die tot 9mm kunnen trimmen. Daarnaast zit er een kam bij voor lichaamsbeharing, zoals je torso en – zoals Philips het zo netjes verwoord – voor de ‘gevoelige delen’. Prettig is bovendien dat je dit scheerapparaat zowel nat als droog kunt gebruiken. Zelfs onder de douche! Dat maakt hem erg geschikt om elke dag even over je gezicht te halen, waardoor je bovendien de beste resultaten behaalt. Schoonmaken is dan ook een makkie: even onder de kraan en je bent klaar. Zorg ook dat je de accu regelmatig oplaad. Een lege Oneblade kost ongeveer 8 uur om weer volledig op kracht te zijn, zodat je 45 minuten kunt scheren. Zorg dat je hem om de 2 tot 3 dagen aan de lader hangt voor genoeg actie.


Ga direct naar Philips Oneblade op BOL.com.

Recensie over Philips Oneblade

Philips Oneblade is een geweldig apparaat – zeker voor dit geld. Het is een praktische en veelzijdige baardtrimmer/scheerapparaat/lichaamstrimmer, dat er uitziet als een normaal scheermesje. Je kunt er nat en droog mee werken en is heel eenvoudig in onderhoud. De mesjes moeten ongeveer eens per 4 maanden worden vervangen (dat van normale scheerapparaten ook trouwens… wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan?). De flexibiliteit zorgen voor een comfortabele ervaring en het feit dat je twee kanten op kunt scheren is simpelweg heel praktisch. Een geweldige ervaring en weer extra ruimte in de badkamer, dankzij de combinatie van functies. Het enige nadeel: het opladen is tergend langzaam. Zorg dus dat je hem regelmatig aan de stroom hangt!

Score: 8


Informatie

Philips Oneblade
Adviesprijs: 35 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.