logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips OneBlade First Shave

Het is niet altijd makkelijk om ouder te worden: je moet op steeds meer dingen letten. Voor jongens komt er het fenomeen ‘scheren’ bij kijken, wat natuurlijk wel even een dingetje is. Die eerste keer scheren is natuurlijk super stoer, maar dan moet je het ook bijhouden! En voor iedereen is dat anders. De een hoeft maar eens per twee weken te scheren, de ander eigenlijk twee keer per week. Voor beginnend scheerders komt Philips met een heel aantrekkelijk geprijsd model: de Philips OneBlade First Shave.

Geen instapmodel

Je zou denken dat je met een ‘First Shave’-model behoorlijk wat moet inboeten op kwaliteit of gebruiksgemak, maar dat is eigenlijk niet het geval. Je krijgt simpelweg geen accessoires meegeleverd voor het trimmen van je baard, het scheerapparaat ziet er wat vlotter uit (niet zwart, met toffe gebogen lijnen die extra grip bieden) en het meegeleverde mesje is een zogeheten Anti-Friction Blade. Ofwel: dit is gewoon een Philips OneBlade in een hip jasje, wat zich speciaal richt op beginnend scheerders. Het scheermesje zou ongeveer 4 maanden mee moeten gaan bij gemiddeld gebruik.

Scheren zoals jij het wil

Een fijn aspect van Philips OneBlade is dat je het mesje zowel nat als droog kunt gebruiken. Dankzij de afgeronde hoeken en de beschermende elementen op het OneBlade-mesje is kans op irritaties en huidbeschadigingen nagenoeg uitgesloten (hoewel de resultaten tussen dit mesje en een standaard OneBlade-mesjes gelijk zijn, biedt dit Comfort-mesje extra bescherming wanneer je onregelmatigheden hebt op je huid, zoals krasjes of puistjes). Je kunt het scheermesje zelfs onder de douche gebruiken, mocht je dat willen! Als beginnend scheerder kun je dus vrij experimenteren met jouw favoriete scheermethode en scheerproducten. Ga je liever voor een verzorgende scheerschuim of een extra verzorgende crème achteraf?


Ga direct naar Philips OneBlade First Shave op BOL.com.

Recensie over Philips OneBlade First Shave

CooleSuggesties topper

De Philips OneBlade First Shave is een fijn product om in de stappen in de wondere wereld van scheren. OneBlade is een beproefd systeem, waar je jarenlang mee vooruit kunt: eenmaal gewend aan het systeem kun je uitbreiden naar trimmers, tondeuses en verschillende accessoires om je baard op lengte en in model te houden. De First Shave is een prettig begin om hieraan te wennen. Het ligt fijn in de hand, is oplaadbaar met de meegeleverde USB-kabel en geeft genoeg mogelijkheden om een voor jouw prettige flow te ontdekken. Dankzij het veilige scheersysteem is de kans op sneetjes of huidirritatie nagenoeg uitgesloten. Een aanrader!

Score: 9


Informatie

Philips OneBlade First Shave
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 37 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.