logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips OneBlade 360 Pro

Philips OneBlade is een schot in de roos op het gebied van mannenverzorging. Philips had natuurlijk al een goede naam op het gebied van scheerapparaten, maar met de OneBlade hebben ze een heel fijne mix van electrisch en old-school scheermesjes in handen. De Philips OneBlade 360 Pro is het topmodel uit de reeks: de oplaadbare accu, de fancy vormgeving en de meegeleverde accessoires zorgen dat je van top tot teen gestyled voor de dag kunt komen. Met de meegeleverde etui kun je hem bovendien makkelijk meenemen als je op reis gaat.

OneBlade 360

Ondanks alle cosmetische upgrades en de oplaadbare accu met een chique display op het handvat van geborsteld metaal is het draaibare scheermesje waarschijnlijk wel het element waar je in de praktijk het meeste plezier aan beleeft. Het mesje zit namelijk op een draaibare kop, die feilloos meebeweegt met iedere vorm en glooiing van je gezicht. Daardoor heb je sneller het resultaat waar je naar op zoek bent. Door de Pro 360 gebruik je overigens de standaard OneBlade-mesjes, die ongeveer 4 maanden meegaan.

Op de millimeter nauwkeurig

Dankzij de opvallende vorm van de OneBlade kun je niet alleen je baard trimmen, je kunt ook de randen van je baard netjes en strak afwerken. Zet daarvoor het mesje simpelweg dwars op je huid en beweeg het van je baard af, of ga juist van buitenaf naar de rand toe die je wilt zien. De mesjes maken 12.000 bewegingen per minuut, waardoor ieder haartje snel op de juiste lengte wordt afgesneden. Met de meegeleverde verstelbare trimkam kun je de haarlengte instellen van 0,4 tot 10mm.

Oplaadbare accu

De fraai afgewerkte OneBlade 360 Pro wordt geleverd met een oplaadstandaard, waar je het apparaat in kunt wegzetten (en meteen kunt opladen). Zet je hem niet standaard in de lader, dan heb je met een volle accu ongeveer 1,5 uur scheertijd – afhankelijk van je baardgroei en je gewenste model is dat voor een weekje of 3 a 4 aan energie.

Tip: Wil je de etui niet meenemen in je koffer? Door de aan/uitknop drie seconde in te drukken schakelt het apparaat over naar de Reismodus en zal hij niet zomaar inschakelen.


Ga direct naar Philips OneBlade 360 Pro op BOL.com.

Recensie over Philips OneBlade 360 Pro

CooleSuggesties topper

Als je heel eerlijk kijkt, is de Philips OneBlade 360 Pro een vreemd product, vooral omdat het mesje en de techniek erachter niet of nauwelijks verschilt van de standaard OneBlade (360) scheermessen. De luxe behuizing, het LED-scherm die het energieniveau aangeeft en de meegeleverde reisetui zijn toffe functies, maar het is aan jou of je die ook echt gaat gebruiken. Ondanks dat is het een prettig geprijsd product dat je wel even een gevoel van luxe geeft. De 360-kop is absoluut prettig om mee te werken en de meegeleverde trimmer doet precies wat je ervan verwacht.

Score: 9


Informatie

Philips OneBlade 360 Pro
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 109.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.